Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Invitatie la Workshop Gratuit | Sociocratia - Urmatorul nivel pentru SCRUM | 15 iunie 2017

15 Iunie 2017
    

Multe echipe Scrum intampina dificultati din cauza incompatibilitatii dintre conducerea organizationala, reflectate in ierarhia manageriala si obiectivele de lucru. In consecinta, sustinatorii metodologiei Scrum considera ca o conducere eficienta trebuie sa depaseasca asa-numita abordare: " a organizatiei clasice", cu management deficitar care impiedica realizarea obiectivelor echipei.
Avand aceasta lacuna de ordin managerial, multe companii au incercat sa gaseasca o optiune care sa permita managerilor sa conduca intr-un mod agile.

Sociocratia vine ca o manusa pentru aceasta noua abordare, care permite grupurilor organizationale sa se auto-managerieze/ auto-guverneze , oferind o cale pentru companii de a detine puterea si responsabilitatea sarcinilor pe toate nivelurile. Diferita de orice alta metoda comparabila, Sociocratia cuprinde o varietate de metode bazate pe principii, definitii si procese flexibile- care si-au dovedit eficienta in colaborarea dintre echipe pentru atingerea unui obiectiv comun si reprezinta alegera perfecta pentru organizatiile care folosesc mult-cunoscuta metodologie Scrum.

Sociocratia este in primul rand, o metoda inovativa si dinamica care asiugura dezvoltarea holistica a organizatiilor, prin facilitarea dinamicii de grup, propunand o crestere a creativitatii, leadershipului, muncii in echipa si a productivitatii. Asa cum ii spune si numele, are la baza principiile sociocratice, furnizand o varietate de optiuni prin care o organizatie se poate adapta propriilor nevoi si interese de business.
Daca la prima vedere nu exista o legatura intre cele doua concepte, exista, in mod surprinzator, o complementaritate aparte.
Daca Sociocratia se focuseaza pe guvernanta intregii organizatii, Scrum are in prim plan managementul de proiect, care poate fi deseori ingustat de apartenenta la un management organizational prea strict.
Care este reteta de succes si care sunt elementele "salvatoare" pe care Scrum le poate imprumuta din Sociocratie?
1. Scrum este conceput ca un proces de control empiric. Asemenea si Sociocratia.
2. Derularea proiectelor Scrum este visibila fiecarui membru al echipei. Transparenta este la fel de importanta si in Sociocratie.
3. Scrum seteaza obiecte clare in ceea ce priveste depasirea obstacolelor. Acest lucru este valabil si in Sociocratie
4. Scrum este diferit. La fel este si sociocratia. Scrum poate invata de la Sociocratie cum sa se adapteze unui cadru dinamic in orice organizatie.

Pentru a afla mai multe despre SCRUM si Sociocratie, pentru a descoperi principiile Sociocratice aplicate in organizatiile AGILE va invitam joi 15 iunie 2017 la un workshop gratuit sustinut de Teodor Darabaneanu la CODECS.

Te poti inscrie la workshopul gratuit prin completarea formularului aici.
Pentru inscrieri si informatii despre programele CODECS un consultant va sta la dispozitie la sediul din str. Agricultori, nr. 37-39, la telefon: 021.252.51.82/ 3/ 4 sau e-mail: training@codecs.ro; Mai multe informatii puteti gasi si pe siteul CODECS