Management 3 - Viziunea Integrata BZT690


"Management 3 - Viziunea Integrata" (BZT690) este modulul final din cadrul Certificatului Profesional in Management, prestigios program de calificare in domeniul managementului, oferit de CODECS pe baza metodologiei si a materialelor Open University Business School.

Certificatul Profesional in Management este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (Cod COR 112029- Manager) cu avizul in Registrul national al furnizorilor de formare profesionala a adultilor numarul 40/12138/15.10.2013. Absolvirea Certificatului Profesional in Management atesta indeplinirea criteriilor de admitere in programele de Diploma Profesionala in Management si de MBA ale the Open University Business School.

BZT690 are o durata de 6 luni si nu poate fi studiat independent de celelalte doua module ale programului: Management 1 - Oameni si Organizatii (BZT628) si Management 2 - Marketing si Finante (BZT629).

Pentru inscrieri aveti doua optiuni:
 • odata cu inscrierea la cel de al doilea modul (fie BZT628, fie BZT629), caz in care Certificatul poate fi finalizat in 12 luni.
 • dupa incheierea celor doua cursuri BZT628 si BZT629, caz in durata programului de Certificat este de 18 luni.

Un manager nu poate munci cu deplina eficacitate daca nu reuseste sa-si formeze o viziune holista asupra propriei activitati si sa inteleaga cum se impletesc intre ele diferitele functiuni manageriale.
Pentru a incheia cu succes Certificatul Profesional in Management, vi se cere sa participati la o scoala rezidentiala si sa dati un examen scris final, in care vi se va evalua capacitatea de a face conexiunile logice dintre cele patru domenii studiate in cursurile BZT628 si BZT629. Activitatile modulului final sunt astfel concepute incat sa va ajute sa va pregatiti si pentru examenul final.

Obiectivele modulului
 • Dobandirea viziunii "din elicopter" asupra activitatii manageriale
 • Exersarea si dezvoltarea unor abilitati si aptitudini interpersonale esentiale lucrului cu oamenii, muncii in echipa, aptitudini de negociere, aptitudini pentru autoevaluare
 • Intelegerea si exersarea metodologiei de rezolvare a problemelor de management in vederea identificarii de solutii concrete
 • Oportunitatea de a invata de la alti manageri si impreuna cu ei prin impartasirea si compararea experientelor si cunostintelor pe parcursul activitatilor fata in fata si online
 • Formarea capacitatii de a transfera in alte contexte lucrurile invatate, largirea perspectivei asupra propriei activitati prin dezvoltarea capacitatii de analiza critica si a creativitatii
 • Finalizarea cu succes a programului prin promovarea examenului final

Componentele modului
 • Perioada de consolidare si de recapitulare a materiei studiate in cursurile BZT628 si BZT629, cu o durata de cca. 5 luni
 • Scoala rezidentiala denumita "Viziunea integrata", de doua zile si jumatate, care se concentreaza asupra integrarii diferitelor discipline de management, abordandu-le in sistemul rezolvarii de probleme. Scoala are si rolul de a va face sa intelegeti filozofia si cerintele examenului
 • Perioada de activitati online de pregatie a examenului, care incepe imediat dupa scoala rezidentiala
 • Examen scris, de trei ore, pe baza unui studiu de caz distribuit din timp studentilor.

Pentru a promova examenul este necesar sa obtineti cel putin 40 puncte la lucrarea de examen

De ce aveti nevoie ca sa studiati?
Aveti nevoie de un computer cu acces la internet pentru accesarea site-ului cursului, unde veti gasi o serie de resurse si unde veti putea rezolva diferite exercitii si teste si veti pentru a comunica si colabora cu tutorul si colegii in cadrul unor activitati aplicative.

Certificare in urma finalizarii modulului

Absolvirea cu succes a modulelor BZT628, BZT629 si BZT690 permite obtinerea Certificatului Profesional in Management, acordat de the Open University Business School, prestigios program profesional de calificare in domeniul managementului.


Programul de Certificat Profesional in Management este acreditat ANC, Certificatul ANC obtinandu-se in urma absolvirii cursului si evaluarii competentelor dobandite. Evaluarea se face de catre o comisie mixta formata din reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Calificari si reprezentanti CODECS.

Certificatul ANC permite exercitarea profesiei de MANAGER (Cod COR 112029).

Certificatele ANC eliberate la absolvirea cursului au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000. Pentru recunoasterea internationala a certificatelor ANC eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

O privire spre viitor
Pe langa faptul ca este recunoscut ca forma de calificare profesionala de top, Certificatul Profesional în Management este si un punct de plecare spre alte programe de studiu, la nivel universitar si postuniversitar. Absolvirea Certificatului Profesional in Management atesta indeplinirea criteriilor de admitere in programele de Diploma Profesionala in Management si de MBA ale the Open University Business School.