Dr. Silvia Cândea are peste 38 de ani de experienta stiintifica si practica în domeniul IT & C. A primit titlul de doctor în informatica, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania. Este certificata PMP si Prince2 Practitioner.

Dupa 11 ani de performante in cercetare, proiectare si implementare a noilor modele mainframe si-a dedicat activitatea catre management de proiect. Aceasta include atat dezvoltarea de proiecte de design multimedia medii si mari pentru importante edituri romanesti si straine, cat si aplicatii CRM bazate pe web, sisteme SW pentru organizatiile industriale si economice mari, combinate cu expertiza si consultanta în management de proiect IT .

Dr. Silvia Cândea este autor de CD-uri multimedia publicate, diferite documente tehnice IT & C si traduceri publicate de Editura Tehnica din Romania si de catre Editura Academiei Romane. Ea a fost , de asemenea, lector pentru cursuri de web design de la Universitatea de Teatru si Arta Film din Bucuresti, Romania. Dr. Cândea este membru al ASAPM / IPMA SUA si PMI SUA, fiind mentionata ca colaborator final si referent al "aPRO asapm Performance Rated Organization Standard for Assessing Organizational Project Management Performance, 2010”.