Sorin Stan este de profesie inginer mecanic, specializat in actionari hidraulice si absolvent al programului Master of Bussiness Adminstration – The Open University Business School UK. Acest program l-a ajutat sa se perfectioneze in Strategie, Business Operations, Schimbare Organizationala si Creativitate/Inovatie.

In calitate de manager, project manager, trainer si consultant in cadrul unor companii precum FESTO, REHAU Polymer, VES SA Sighisoara, RHS Company, Sorin a acumulat o experienta de peste 20 de ani, in prezent fiind consultant in management, inginerie si managementul proiectelor, cel mai recent proiect al sau fiind - Modernizarea si Reabilitarea canalului navigabil Dunare-Marea Neagra.

A organizat primele concursuri de mecatronica din Romania, la nivel preuniversitar si universitar.
Este autor sau coautor al mai multor manuale si carti de specialitate, dintre care amintim:
Proiectarera sistemelor pneumatice (PRINTECH, 1999), Mecatronica-atitudine si tehnologie (AT GRAFIQUE, 2002), Fundamentele mecatronicii (PROIECT LEONARDO DA VINCI, 2002), Mecatronica (Delta Publishing House, 2002), Mecatronica (Economica Publishing, 2006), etc.
Povestirile pataniilor sale ca pilot de aparate de zbor ultrausoare sunt reunite in cartea Cerul e pentru toti (TRACUS ARTE, 2013). A publicat si in revista Pilot magazin.

Este autorul a doua licente OSIM.
Sorin este pasionat de zbor, dezvoltare spirituala, bricolaj din lemn recuperat, constructia caselor din lut, iar lista poate continua.
Isi doreste –si a demarat deja acest proiect-dezvoltarea unui curs de creativitate, care sa ofere managerilor si echipelor creative din orice domeniu perspectiva si instrumentele unei noi abordari a rezolvarii problemelor si a muncii de zi cu zi.

Crezul sau profesional este NIMENI NU POATE FI CEL MAI DESTEPT IN ORICE MOMENT SI IN ORICE DOMENIU. DE ACEEA EXISTA ECHIPA.