Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

#Lead_the_New_Ship: De la a face, la a fi.

30 Octombrie 2023
    

#Lead_the_New_Ship: De la a face, la a fi.
Este timpul pentru stilul modern de leadership și liderul nou!


În cei 30 de ani de lucru cu sute de organizații, mii și mii de manageri și angajați din toate domeniile și industriile, am învățat că una din paradigmele pe cât de simplă în aparență, pe atât de complexă atunci când ne raportăm la practică și implementarea ei propriu-zisă va rămâne mereu axiomatică. Și anume, schimbi, te adaptezi, evoluezi sau...dispari. Și nici că se poate ceva mai valabil de atât în ceea ce privește starea liderului din această epocă.
Sunt multe stiluri de leadership și fiecare își menține utilitatea, însă, acum, ele au nevoie toate să conveargă către unul singur: stilul modern.
Așadar, cum arată liderul modern, cel nou, cel care, potrivit specialiștilor, devine emblematic pentru ceea ce înseamnă conducerea unui business de succes? Care sunt acele trăsături și abilități pe care le deține și de ce sunt ele importante? Haideți să vedem împreună care sunt atributele acestui lider și, mai ales, la ce ne folosesc:

CLARITATE!

Liderul modern are capacitatea de a crea un avantaj competitiv foarte clar în ceea ce privește strategia de afaceri, cunoașterea pieței și eliminarea a tot ceea ce nu contribuie la deservirea unui consumator informat. Aceasta înseamnă și a crea și imprima claritate cu privire la valorile pe care organizația le folosește pentru a-și ghida toate acțiunile la fiecare nivel. În plus, liderul modern este clar cu privire la modul în care sunt luate deciziile și este dispus să împărtășească procesul.

CONECTARE!

Liderul modern este conectorul suprem, aliniind întreaga resursă umană și toate procesele, de la viziune, execuție și până la profit într-o manieră care conectează rezultatele fiecărui element, astfel încât să existe o coerență încorporată. El conectează oamenii potriviți la sarcina potrivită și, de asemenea, organizația la comunitate și piață. Și, cel mai important, liderul modern știe cum să conecteze clientul cu experiența pe care și-o dorește.

COLABORATIV!

Liderul modern este cel care știe să creeze și să încurajeze colaborarea. În această epocă, vor exista din ce în ce mai multe grupuri, proiecte și parteneriate care se vor forma și se vor deforma. Va exista o linie neclară între interiorul și în afara organizației. Ori, a ști cum să menții colaborarea productivă și concentrată, menținând în același timp valoarea lucrului în echipă, este o abilitate modernă de conducere.

CAPABIL!

Noul lider să-și demonstreze valoarea. Au fost prea mulți lideri de top ai căror angajați nu aveau încredere în capacitatea lor. De aceea, liderul nou, cel modern, este cel care știe să-și demonstreze capacitatea și calitățile de a-și face treaba, în așa fel încât angajații lui să fie pe deplin încredințați că munca lor este oferită unui lider cu adevărat capabil.

MAI PUȚIN CONTROL!

Claritatea liderului modern permite o formă de control care este mai puțin împovărătoare și incomodă pentru angajații săi. Astfel, cu o claritate clară asupra obiectivelor, apare și libertatea angajaților de a găsi modalități de a le atinge. Învățarea modului de a menține concentrarea, nu controlul!, asupra activității organizației, fără putere punitivă este esențială pentru orice lider modern, fapt care va duce implicit la inovare și evoluție în cadrul organizației.

CONFORTABIL ÎN FAȚA CONFLICTULUI!

Cu un mediu în continuă schimbare, cu muncă hibridă și echipe aflate în dinamică permanentă, conflictele deschise sunt o marcă a acestei epoci. Este sarcina liderului modern de a-și obișnui angajații cu această idee. El trebuie să arate că situația de conflict este parte din viteza și agilitatea muncii de acum și va trebui să știe când să intervină și să ușureze conflictul strategic.

CREATIVITATE!

Liderul modern reproiectează munca și ceea ce reprezintă de fapt un loc de muncă și un angajat. Pentru aceasta, este nevoie de imaginație și de idei originale. De aceea, el are nevoie să încurajeze ideile și inițiativele care apar la toate nivelurile organizației, de a le demonstra utilitatea și a susține implementarea lor.

CONDUCĂTOR ȘI CATALIZATOR AL SCHIMBĂRII!

Liderul modern poate fi asociat foarte bine cu un dirijor de orchestră. Există o „partitură” care reunește toate sunetele posibile într-o creație unică care satisface sau transformă publicul. De aceea, el, noul lider este conducătorul schimbării: creează și urmează strategia, combină diferențele și efortul, adaptează viteza și intensitatea și conduce organizația către un final grandios. După aceea, urmează o altă reprezentație.

CONSTANT!

Constanța liderului modern este unul dintre elementele cheie de menținere a echilibrului și stabilității organizației în orice moment dificil sau confuz. Aceasta presupune existența unor principii directoare pentru a conduce munca chiar și atunci când munca în sine se poate schimba. Înseamnă o mână fermă pe cârmă. Înseamnă direcție constantă, fără viraje bruște. Înseamnă că liderul modern trebuie să fie extrem de ancorat în nucleul afacerii, modelul său de prosperitate și valorile care îl susțin. Constanța nu înseamnă rigiditate, ci este, în schimb, arta de a ține neclintit în ape tulburi.

CURAJ!

Tipul de curaj cerut de liderii moderni este acela de a fi vulnerabili atunci când fac ceea ce trebuie, indiferent cum s-ar repercuta aceasta față de el.
În plus, ceea ce îl definește pe noul lider este conștientizare morală și convingerea că, la cârma organizației, se află caracterul său.
Și poate că niciodată nu a fost o nevoie mai mare ca liderul să fie cel care să înțeleagă rapid, să învețe rapid, să conceapă și să aplice idei! Iar toate acestea înseamnă atât liderul modern, cât și mediul modern de muncă, noua forță de muncă și organizațiile moderne.

Dacă esti convins(ă) de importanța leadershipului modern, te așteptăm la programele și cursurile noastre dedicate. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta. Accesează întregul calendarul al cursurilor și programelor noastre aici: https://www.codecs.ro/calendar-cursuri Pentru a fi informat cu privire la ofertele și resursele pe care ți le punem la dispoziție, te așteptăm și pe www.facebook.com/CODECSNetwork, pe pagina noastră de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro.
Un consultant CODECS îți stă la dispoziție la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4 și la adresa de e-mail training@codecs.ro.

Echipa CODECS