Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

20 de ani de excelenta in educatia manageriala

23 Mai 2013
    

Compania CODECS SA a fost infiintata in 1993 de primii 25 de studenti romani absolventi ai programului de MBA (Master of Business Administration) al Open University Business School – UK. De atunci si pana in prezent, CODECS a ramas in Romania, partenerul exclusiv al Open University Business School – UK.

CODECS SA este lider de piata in domeniul educatiei manageriale, cu o traditie de 20 de ani in livrarea de programe de pregatire profesionala si personala a adultilor. Alaturi de partenerul sau britanic, Open University Business School, prezinta in Romania programul de MBA in sistemul de invatamant la distanta, facilitand managerilor romani accesul catre unul dintre cele mai prestigioase programe de pregatire manageriala din Europa.

Primele cursuri s-au desfasurat in limba engleza, cu suportul tutorilor englezi care au adus in Romania programul de pregatire manageriala bazat nu doar pe acumularea de cunostinte, ci si pe dezvoltarea abilitatilor manageriale pe durata studiului, programul avand aplicabilitate practica imediata.

Dupa ce a format o echipa de tutori romani, certificati de Open University Business School, conform standardelor lor de excelenta academica, CODECS primeste din partea partenerului sau britanic dovada de maxima incredere si apreciere: acceptul de a prezenta primele doua etape ale programului de MBA in limba romana, cu certificare OUBS, dovedind astfel flexibilitate si adaptare la piata de formare profesionala din Romania.

De atunci si pana in prezent, peste 18.000 de manageri romani au absolvit una dintre cele mai bune scoli de afaceri din Europa.

Dintre acestia, peste 5.200 sunt absolventi ai programului de Certificat Profesional in Management, peste 2.400 absolventi ai programului de Diploma Profesionala in Management, 363 absolventi de MBA, peste 9.000 de manageri s-au specializat in managementul proiectelor.

Facts & Figures
1993 Primii 25 de cursanti ai Open University Business School in Romania infiinteaza CODECS - Centre for Open Distance Education for a Civil Society cu scopul de a promova, implementa si dezvolta educatia la distanta in Romania.
1995 Open University si CODECS semneaza un Master Agreement prin care CODECS devine partenerul exclusive al Open University in Romania.
1996 CODECS isi definitiveaza reteaua nationala, ajungand la un total de 10 Centre Regionale.
1997 CODECS infiinteaza tipografia Open Print.
1998 Crearea Editurii CODECS, specializata in publicarea cartilor de afaceri
1998 Se infiinteaza Divizia de Training si Consultanta
1998 CODECS Business Travel ofera pachete de servicii integrate pentru calatorii de afaceri
2000 CODECS introduce in Romania programul Management de Proiect
2001 Ia fiinta Fundatia CODECS pentru Leadership si incep pregatirile pentru primul sau proiect, "Liderii Mileniului
Trei", program educational despre Arta de a Conduce, oferit elevilor de liceu din Romania
2002 Lansarea oficiala a CODECS Club - Clubul Absolventilor de Diploma Profesionala in Management si MBA. Invitat special dl. Alain Cardon, Director Compania Internationala de Consultanta Metasysteme, fost C.E.O. al Transformation S.A.
2003 Grupul CODECS are un nou membru Career Solutions International, reprezentanta in Romania a corporatiei americane DBM
2007 CODECS lanseaza un nou produs HR Vocational School, prima scoala specializata de Resurse Umane, certificata Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD din Marea Britanie)
2007 Divizia de Training si Consultanta aduce un element nou in piata romaneasca de training si consultanta: dezvoltarea
integrata a organizatiilor 360 Solutions (licenta SUA).
2007 CODECS este certificata ISO 9001:2000
2007 CODECS este acreditata “Investor in People”, fiind una dintre primele companii din Romania cu aceasta certificare, care atesta implementarea la nivel organizational a standardului international cu acelasi nume.
2008 CODECS lanseaza Business Operations, un curs modern, oferit in sistem “open learning”, destinat atat managerilor de operatiuni, cat si antreprenorilor interesati de cresterea eficientei operationale in productie, servicii, achizitii si logistica.
2009 Anul cu cel mai mare numar de absolventi de Diploma Profesionala in Management si de MBA
2010 Grupul Tender a devenit actionarul majoritar al CODECS, prin achizitionarea unui pachet de 50.990 actiuni (51% din totalul actiunilor)
2011 CODECS lanseaza Supply Chain, un curs modern, oferit in sistem “open learning”, destinat persoanelor care detin o functie de manager de logistica, dar si celor care aspira la o astfel de pozitie manageriala.
2011 CODECS a semnat un parteneriat de exclusivitate pentru programele 360Solutions din USA. 360 Solution este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii de training din lume.
2011 CODECS a organizat, in 12 octombrie 2011, Conferinta de Leadership, dedicata leadershipului in afaceri, unde peste 100 de participanti din companii, societatea civila si mediul academic au participat la dezbateri. Manageri din companii precum Microsoft, Totalsoft, Thales si Prospectiuni au vorbit despre rolul liderilor in contextul economic actual. Guest-speaker a fost Itay Talgam, coordonator Maestro Program si TED speaker in 2009.
2012 Prospectiuni si CODECS au deschis un Centru de Dezvoltare Profesionala dedicat tinerilor geologi si geofizicieni.
2013 CODECS a semnat un parteneriat strategic cu Apimedia Training Srl, pentru reprezentare si promovare in Regiunea Centru (judetele: Mures, Cluj, Sibiu, Alba, Bistrita si Harghita).

Parteneriat strategic

Dupa 20 de ani de excelenta in educatia manageriala, CODECS SA, cea mai veche scoala de afaceri din Romania, isi redefineste strategia de dezvoltare a companiei, semnand un parteneriat strategic cu firma Apimedia Training Tirgu-Mures, pentru reprezentarea companiei CODECS in Regiunea Centru. Prin semnarea acestui parteneriat, CODECS vine mai aproape de managerii, oamenii de afaceri si potentialii cursanti din judetele Mures, Sibiu, Alba, Cluj, Bistrita si Harghita, avand acum reprezentare permanenta in teritoriu.

Partenerul sau, firma Apimedia Training a fost infiintata in anul 2012 la Tirgu-Mures si reuneste o echipa de tutori si consultanti CODECS care au avut initiativa si dorinta de continua colaborarea cu firma CODECS in calitate de parteneri, in vederea cresterii flexibilitatii si capacitatii de adaptare la realitatile si particularitatile pietei de formare profesionala din Regiunea Centru.

Intreaga oferta de programe CODECS va fi de acum disponibila tuturor celor care doresc dezvoltarea profesionala sau personala si prin intermediul partenerului CODECS - Apimedia Training Srl.