Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Programul MBA Open University iti da abilitatile necesare pentru a-ti dezvolta cariera la potential maxim

23 Aprilie 2013
    

"Am ales programul MBA din recomandarile colegilor si ale catorva prieteni care mi-au povestit despre derularea cursurilor.

Consider ca networking-ul este important din doua motive. In primul rand este o parte din procesul de invatare.

Cei care incep un MBA sunt de regula persoane cu program incarcat, cu familie si multe responsabilitati. Este dificil sa faci managementul timpului astfel incat sa creezi un echilibru intre ce ai tu nevoie si ce au cei din jur nevoie de la tine. Prin networking cu colegii de curs poti afla rapid tendinte, idei, perspective, si poti, in acelasi timp, sa primesti feed-back pentru propriile actiuni si idei.

In al doilea rand, networking-ul ajuta sfera profesionala prin fluxul de informatii generat de contacte stabilite cu persoane care au aceleasi preocupari sau aceleasi valori si care, la un moment dat, te pot ajuta in cariera sau in indeplinirea altor obiective.
Desigur, networking-ul trebuie intretinut cu informatii proaspete, altfel, cred eu, iti pierde din valoare.
Compania m-a sustinut pentru acest program.

MBA-ul mi-a oferit accesul la numeroase tehnici, metode, proceduri, exemple. Dar cred ca cel mai important lucru este faptul ca acest program iti formeaza logica necesara pentru a discerne ce anume din toate aceasta informatie acumulata poate fi aplicata in propria situatie, in propria organizatie. Iau ca exemplu un chirurg care stie exact ce instrument trebuie sa ia de pe masa in timpul operatiei.

Recomand in primul rand firmelor sa investeasca in angajati prin acest program, sau poate sa asigure chiar partial finantarea necesara. De asemenea, incurajez pe oricine sa urmeze programul de MBA, pentru ca iti da abilitatile necesare pentru a-ti dezvolta cariera la potential maxim. Ma refer pe de o parte la asa numitele „hard-skills” (in special finance, marketing, management), dar si „so.-skills” (leadership, corporate social responsibility, munca de echipa si comunicare).”

Stefan Duhovnicu lucreaza in IBM de 11 ani. Acum se ocupa de business operations, cu accent pe finance, functia actuala fiind de Finance & Operations Manager pentru Global Procurement Services Group (GPSG). Anul trecut a incheiat cu succes programul de MBA oferit de CODECS, The Open University Business School.

Sursa: Ghid MBA 2013, Revista CARIERE.