Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Sapte secrete ale liderilor inspirati

Augusta Romanta, absolventa MBA Open University Business School, recomanda "Sapte secrete ale liderilor inspirati"

Traim intr-o epoca in care singura constanta a zilelor noastre este schimbarea. In secolul trecut, o organizatie putea supravietui doar daca avea rezultate bune. In zilele noastre lucrurile se schimba. Nu mai este suficient sa fii bun. Trebuie sa fii competitiv, sa fii performant, mereu cu un pas inaintea competitorilor tai, adica trebuie sa fii.. formidabil.
 

»detalii

Managementul Operatiunilor

Stefan Duhovnicu, absolvent MBA Open University Business School, recomanda "Managementul Operatiunilor".

“Managementul operatiunilor este important”…“este totodata, si interesant” si “incitant” sunt cuvintele de intampinare din introducere. Altfel spus, vorbim de un domeniu vital si de continua actualitate pentru organizatii, care trebuie sa isi alinieze procesele creand produse si servicii care raspund la cerintele pietei si ale clientilor. Este deci domeniul unui joc continuu al echilibrarii cererii cu oferta si intre venituri si costuri prin cresterea eficientei, totul pivotand in jurul conceptului de valoare. Valoare pentru client si ceilalti factori interesati.

»detalii

40 De Strategii pentru succesul in afaceri

Daniela Ciurescu, absolventa MBA Open University Business School, recomanda "40 De Strategii pentru succesul in afaceri"

Este o carte cu 280 pagini extraordinar de incitante. Toate ideile par simple, dar aplicandu-le devin magice!

De multe ori LESS is MORE!

 

»detalii

Manualul trainerului profesionist

Nineta Ceaus, absolventa MBA Open University Business School, recomanda "Manualul trainerului profesionist" - Robert H. Vaughn si "Programarea si livrarea programelor de training" - David Simmonds.

Cand m-am hotarat sa accept provocarea de a vorbi despre o carte din editura CODECS pe care am citit-o, mi-a fost destul de greu sa aleg si sa ma gandesc ce anume ar interesa pe cel care citeste aceste randuri. Asa ca am ales sa fac, asa cum mi-ar placea mie sa aud/sa citesc.

Adica am rezolvat dilema astfel: voi vorbi despre doua carti, in sectiune si cu comparatiile pe care le-am vazut eu la momentul lecturii lor.

Am ales, “Manualul Trainerului Profesionist” de Robert H. Vaughn si “Programarea si livrarea programelor de training” de David Simmonds.

»detalii

Inteligenta apreciativa

Daniela Ciurescu, absolventa MBA Open University Business School, recomanda 'Inteligenta apreciativa' - Tojo Thatchenkery, Carol Metzker

Cartea are 284 pagini si este super instructiva. Adio critica asa zis constructiva!
Bun venit pe taramul viselor implinite, a aspiratiilor atinse, a "stejarului cel falnic" , vizibil inca din stadiul de ghinda, dar numai de oamenii cu inteligenta apreciativa!

Savantul Louis Pasteur a spus ca "norocul surade mintilor pregatite!" Inteligenta apreciativa inseamna de fapt o redefinire constienta sau inconstienta a cadrului (re-ancadrare produse, oameni, situatii), aprecierea elementelor pozitive prin selectie si judecare a valorii (a vedea partea plina a paharului din 50+50%) si sesizarea modului de evolutie a viitorului pornind de la prezent.

»detalii

Sase pilule de intelepciune

Florina Argeseanu, absolventa MBA Open University Business School, recomanda ‘Sase pilule de intelepciune’ – Dave Allan, Matt Kingdon, Kris Murrin, Daz Rudkin

Cand vine vorba de creativitate cu totii credem despre noi ca suntem creativi sau cel putin ca avem potential creativ. Insa de cele mai multe ori cand trebuie sa fim creativi sau inovatori in activitatea noastra profesionala ne vine greu sa ne punem in practica creativitatea.

»detalii

Epoca Iratiunii

Alexandra Codleanu, absolventa MBA Open University Business School, recomanda ‘Epoca Iratiunii’ – Charles Handy

O carte buna are un final deschis, este o opera aperta – astfel este si viata noastra profesionala si personala. Ca absolventi MBA OUBS, sau cursanti CODECS, rolul nostru nu este limitativ in organizatiile in care lucram; noi devenim influentatori, designeri, co-creatori ai activitatii noastre si ai propriului destin.

»detalii