Dezvoltarea personala pentru specialistii in dezvoltare personala Coachingul este o cheie universala de acces la resursele oamenilor si organizatiilor. Toti avem nevoie de coaching. Chiar si un coach puternic si experimentat are nevoie de antrenament si supervizare in coaching. Coachingul este, in esenta,... o indicatie exploratorie pentru activarea sinapselor »
O prezentare moderna a problematicii leadershipului in organizatii, privit din perspectiva analizei tranzactionale. Sunt explorate atat postulatele traditionale ale leadershipului, cat si relatia acestuia cu sistemul in care actioneaza managerii, urmand modelul lui Einstein de a pune intruna intrebari revelatoare. Veti descoperi mai multe perspective din care poate fi »
Un leadership real ii face pe oameni sa-si priveasca realitatea drept in fata. Exercitarea unui leadership de succes intr-o lume complexa este o sarcina colosala, de care putini se achita cum trebuie... Multe dintre notiunile de leadership cele mai raspandite nu se mai potrivesc provocarilor pe care le avem de infruntat in prezent. Leadershipul real nu inseamna a avea »
"O firma poate avea toate avantajele de pe lume: resurse financiare ample, o pozitie de invidiat pe piata, tehnologie de ultima ora, dar daca liderii ei nu sunt buni de nimic, toate aceste avantaje se spulbera, iar organizatia o ia la vale, ca o masina pe care n-o conduce nimeni. Ca sa iamtelegem ce inseamna leadership, trebuie sa fim in stare sa patrundem dincolo de »
Manual de leadership Ghid practic pentru un leadership eficient "O lucrare de baza remarcabil de utila pentru cei care vor sa inteleaga mai bine conceptul de leadership si pentru toti cei care au un rol de conducere." Warren Bennis, profesor emerit de management, Universitatea Southern California "Asadar credeti ca sunteti un lider bun? Daca e asa, »
Cum este un "Lider inspirat"? Inspiratia e ceva contagios. Poate sa-i creasca temperatura unei organizatii. Liderii inspirati vibreaza. Iar organizatiile lor intra in rezonanta cu ei. E un lucru aproape palpabil. Cunoastem cu totii una sau doua organizatii care par sa zumzaie, pornite cu convingere spre un scop. Odata prinsi in campul lor de atractie, le »
Coachingul este o profesie foarte noua si are probabil una dintre cele mai mari cresteri la nivel mondial. Cei ce aspira sa devina coach au de exersat instrumente de comunicare in cadrul unei relatii profesionale originale si precise – nu intr-un context universitar, ci mai degraba pe teren sau in medii propice, centrate pe practica si exercitiu. Meseria de coach nu »
Cartea merge dincolo de simpla definitie a meseriei de coach, oferind o reflectie aprofundata asupra elementelor de baza pe care se sprijina practicarea ei curenta in context individual, de echipa sau de organizatie si reluand de la zero si lamurind mai tot ceea ce se spune adesea despre coaching. »
Procesul de tranzitie este aproape universal. In orice situatie, el se descompune in mai multe faze sau etape relativ distincte, previzibile si identificabile. Procesul de tranzitie merita asadar sa fie studiat si chiar trasat si jalonat in scopul:• de a permite fiecaruia sa-l parcurga cat mai bine, etapa cu etapa;• de a-i invata pe lideri sa prevada aceste »
Avantajul EQ: Un plan magistral de mobilizare a inteligentei emotionale Cartea demonstreaza importanta inteligentei emotionale si avantajele acesteia pentru relatiile si performantele, individuale si de grup, de la locul de munca. Ofera o serie de exercitii si metode de educare si stimulare a inteligentei emotionale, ilustrate prin exemple preluate din viata »