Organizatiile difera intre ele, iar diferentele merita sa fie studiate. "Managementul organizatiilor" prezinta aportul unor proeminenti teoreticieni la dezvoltarea stiintei organizatiilor si la cercetarea modului in care sunt conduse. D.S. Pugh si D.J. Hickson s-au concentrat asupra a cinci aspecte: Structura organizatiilorOrganizatia si mediul »
In mediul dinamic de astazi, Manualul GOWER de management le ofera managerilor si studentilor in management o sursa de referinta practica, autorizata si serioasa, capabila sa raspunda conditiei "Daca aveti o singura carte de management pe raftul bibliotecii, ACEASTA trebuie sa fie!". Manualul se bucura de mare succes atat in mediile academice, cat si in »
Ati citit vreodata o carte de afaceri care va promitea profituri uriase, prezentandu-va teorii cat se poate de elegante, dar fara nicio indicatie despre cum le puteti aplica in practica? Sigur ca da. Nu-i asa ca e frustrant? Cartea 40 de strategii ofera cateva sfaturi foarte practice pentru oamenii de afaceri cu mult simt practic. Obiectivul e concret: sa prezinte »
Lucrarea "Cum sa faci mai mult profit" reprezinta un model pentru activitatea de firma - adica pentru performanta corporativa. In paginile ei s-a distilat experienta a sute si sute de oameni cu privire la factorii care determina performanta unei intreprinderi.Cartea este structurata in trei parti: * tablou general - strategia de piata * marketing * prezentarea »
Povestea incepe in 1981, cand Handy s-a hotarat sa renunte la cariera sigura, dar nemultumitoare dintr-o mare corporatie - elefantul - si sa inceapa o existenta mai riscanta, dar poate mai bogata, ca independent - devenind un purice. "M-am gandit ca profetiile nu mai erau de-ajuns. Trebuia sa pun in practica ceea ce predicam, sa aflu pe pielea mea cum ar fi sa »
Daca punem o broasca intr-o oala cu apa care se incalzeste incet pe foc, aceasta e in stare sa se lase fiarta de vie. Daca nu vom invata sa reactionam activ in fata modului radical in care ni se schimba lumea, s-ar putea s-o patim si noi la fel... Nu suntem obligati sa mergem cu spatele spre viitor, impleticindu-ne si aruncand priviri pline de regrete catre felul in care »
Lumea corporatiilor nu este populata de obicei cu personaje numite Merlin si Arthur. Cine sunt ei si de unde vin? Veti afla pornind pe firul legendei din cartea Factorul Merlin. Factorul Merlin nu este o carte usoara, ci o aventura intelectuala in urma careia veti descoperi multe idei profunde si cai de imbunatatire pentru dumneavoastra si organizatia dumneavoastra. »
"Decizii eronate, produse oribile, reclame autodistructive, escroci fara talent, fuzionari spectaculos de prost gandite, filme de la Hollywood care nu fac decat sa-nghita bani, averi risipite, oportunitati aruncate pe apa sambetei..." "Gafe epocale din istoria afacerilor" le prezinta pe toate, clasificate corespunzator subdiviziunilor functionale ale »
In orice organizatie, indiferent de nivel, exista un zacamant bogat, dar inca nedescoperit, de idei utile. Tehnica gandiri creative tinde sa descopere acest zacamant si sa-l exploateze in beneficiul respectivei organizatii si al societatii in ansamblu. Este insa nevoie de un efort sustinut, nu doar pentru a invinge scepticismul si lipsa de incredere, ci si pentru a »
La vanatoare de ursi ne arata cum sa transformam un asemenea vis in relitate. Cum putem sa ne traim viata facand ceea ce ne place mai mult? Sunt opt idei simple, dar care ne pun pe ganduri si ne ofera o formula prin care ne putem implini un asemenea tel. Invatam cum ne putem descoperii adevaratele pasiuni, ce avantaj am avea daca am gandi ca niste copii de opt ani, »