Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

#CODECSfaturi - Care-ti sunt cele mai slabe si vulnerabile puncte?

09 Iulie 2019
    

Zi de zi, ne întâlnim cu zeci de oameni din diverse organizații și domenii de activitate. Sunt oameni care vor să învețe, care vor să devină mai buni în domeniul lor, să performeze, să acceadă. Sau oameni care primesc poate zilnic oferte în alte organizații, care vor să își găsească alte drumuri în cariera lor sau vor să se reprofileze. Iar pentru asta, au nevoie să fie pregătiți oricând pentru întâlniri și interviuri. Exact cele care presupun bune abilități de comunicare, de negociere, de gândire critică și creativă și, nu în ultimul rând, informații cât mai precise și repere cât mai clare.

De aceea, continuând dialogul din sala de curs, ne-am gândit să creăm și aici un spațiu în care să tratăm treptat fiecare dintre acele întrebări care dau multă bătaie de cap majorității dintre noi la orice interviu. Azi, una dintre cele mai dificile întrebări:

În ce arie ai nevoie de îmbunătățiri?

aka
Care-ți sunt cele mai slabe și vulnerabile puncte?

Iată cum vedem noi situația.

Ai 3 opțiuni:

#opțiunea 1: Vorbește despre vulnerabilitățile și lipsurile pe care le ai și care nu afectează direct poziția la care aspiri. Dacă este o poziție care cere în mod constant schimbare și provocări, poți spune așa: "Mă plictisesc repede dacă fac același lucru mereu și mereu." Dacă, spre exemplu, rolul tău presupune lucratul de dimineață devreme, poți spune: "Am mai multă energie dimineața și, pe măsură ce mă apropii de amiază, devin mai obosit. Asta a reprezentat o problemă la locul meu de muncă anterior."

#opțiunea 2: Vorbește despre o arie la care lucrezi în prezent sau pe care ai rezolvat-o de curând - "Această poziție reclamă experiență în project management. De aceea, recent, am urmat un curs de PM si am livrat cu succes un proiect."

#opțiunea 3: Vorbește despre limitările sau vulnerabilitățile care se pot observa deja în CV-ul tău. De aceea, fii primul care să le menționeze. Dacă angajatorul le menționează primul, este foarte probabil să pierzi ocazia de a păstra echilibrul controlului în timpul interviului. Poți, spre exemplu, să spui: "Rolul pe care mi-l propuneți presupune responsabilități manageriale și, așa cum puteți vedea din CV-ul meu, nu am deținut încă în mod direct astfel de responsabilități."
Nu încerca sub nicio formă să găsești scuze pentru orice lipsă de experiență sau de expertiză, să plusezi permanent cu experiența și expertiza anterioare sau s-ar putea să te regăsești în situația neplacută de a te strădui să compensezi o slabiciune.

Ai fost invitat la interviu în ciuda slăbiciunilor tale, iar dacă angajatorul a putut depăși acest aspect, nu vedem de ce nu ai face-o și tu!

A, și foarte important este să adresezi și tu întrebări. Iar cea mai indicată (după întrebarea de mai sus) este: "După ce ați citit CV-ul meu, care considerați că sunt ariile sau aspectele ce necesită îmbunătățiri viitoare?"

Nu vrei să pleci de la interviu fără ți se ofere ocazia să răspunzi la adevărata întrebare care se află în spatele celei adresate.

Din experiența ta, indiferent de care parte a mesei de interviu te afli, care consideri că este cea mai grea întrebare? Te așteptăm să ne împărtășești experiențele tale și să ne oferi ocazia de a te susține și de a ne îmbunătăți programele prin adresarea lor la problemele și interesele tale cele mai importante.