Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Tranzitia spre Management

10 Octombrie 2022
    

Tranziţia spre Management

Ironia sorţii face adesea ca aptitudinile care i-au ajutat pe oameni să devină manageri încep să-i încurce în noua muncă, împiedicându-i să capete eficacitate. Unul dintre cele mai răspândite motive de promovare pe posturi de management este faptul că angajatul în cauză a excelat în meseria sa - a fost un foarte bun "jucător" în echipă. Majoritatea managerilor de vânzări au avut anterior un mare succes ca agenţi de vânzări; majoritatea managerilor de producţie au fost anterior foarte buni lucrători în producţie; majoritatea managerilor de birou au fost înainte excelenţi secretari sau funcţionari. Se presupune de regulă că dacă cineva îşi face treaba foarte bine, este la fel de capabil să fie şi manager foarte bun. Majoritatea oamenilor găsesc că tranziţia spre noul lor post de manageri este cât se poate de stimulatoare, chiar dacă adesea stresantă; unii însă au dificultăţi de adaptare. Motivul este de obicei faptul că le e greu să renunţe să-şi facă vechea meserie - continuă adică să fie jucători în loc să conducă echipa. Încearcă să-şi păstreze o parte dintre atribuţiile de care se achitau strălucit înainte de a fi avansaţi, iar acest lucru le poate îngrădi eficacitatea ca manageri. Această problemă este cunoscută ca "sindromul jucător-manager". Dacă înţelegeţi în ce constă acest "sindrom", s-ar putea să vă fie mai uşor să adoptaţi noul dumneavoastră rol sau să-i ajutaţi pe alţii să dobândească eficacitate în munca managerială. În unele situaţii, trecerea de la postul de execuţie la cel de conducere este cât se poate de bruscă - este un caz specific companiilor aeriene, de pildă, unde nu se întâlnesc prea mulţi manageri care să mai piloteze vreun avion. În majoritatea cazurilor, un manager îşi păstrează însă şi unele atribuţii de execuţie. Unele organizaţii se aşteaptă ca toţi managerii lor să continue să-şi exercite o parte dintre rolurile lor anterioare.
Totuşi, odată ajuns în postul managerial, este bine ca ocupantul să analizeze în ce măsură îl ajută sau nu în noua sa muncă faptul că încă mai execută unele dintre vechile sale sarcini de execuţie. Este bine să folosească oportuni¬tatea oferită de o astfel de analiză pentru a-şi ajusta mai corect direcţia de vizare - să pună mai mult accent pe atribuţiile manageriale şi să-şi folosească mai bine timpul de lucru pentru exercitarea acestora.
Adevărul este că mulţi oameni preferă să-şi consume timpul şi energia în munci de execuţie, şi mai puţin în munci manageriale. De multe ori, primele sunt mai uşoare şi dau mai iute rezultate decât managementul. În plus, comportă mai puţine riscuri. Totuşi, ca nou manager, va trebuie să învăţaţi să găsiţi echilibrul corect. Pentru aceasta, va trebui să ştiţi să separaţi foarte clar activităţile de execuţie de cele manageriale. Un nou manager poate găsi tranziţia de la execuţie la management destul de dificilă. Sunt mulţi care nici după ani întregi nu au reuşit să o facă.
La CODECS ne dorim sa fim alaturi de dumneavoastra pe drumul spre o cariera de success in Management. Astfel Programele Business School Professional va sunt de un real folos si va ofera un bagaj solid de cunostinte si instrumente de management.
O noua sesiune a programului Management Essentials | First Time Manager incepe in luna noiembrie!
Timp de 4 luni, prin tutorial in sala – sau Live Online, prin activitati pe platfoema web dedicate, prin proiecte individuale si de grup sau in cadrul BootCampului organizat sub forma unei Scolii Rezidentiale vei cunoaste manageri si impreuna cu ei vei face pasi spre performanta.
Te așteptăm la cursurile și programele noastre de management pentru acel pas care să facă diferența în creșterea ta profesională și personală. Alegerea îți aparține pe deplin. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta.

Accesează întregul calendarul al cursurilor CODECS aici: https://www.codecs.ro/calendar-cursuri .

Pentru a fi informat cu privire la ofertele și resursele pe care ți le punem la dispoziție, te așteptăm și pe www.facebook.com/CODECSNetwork, pe pagina noastră de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro.
Un consultant CODECS îți stă la dispoziție la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4 și la adresa de e-mail sales@codecs.ro.
Echipa CODECS