Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Fundatia CODECS pentru Leadership


Scop


Fundatia CODECS pentru Leadership a fost infiintata in februarie 2001, prin transformarea Fundatiei CODECS pentru Educatie la Distanta infiintata de S.C. CODECS S.A. in august 1997, in calitate de unic fondator. Fundatia si-a inceput activitatea imediat dupa infiintare.

Potrivit Statutului, Fundatia este o organizatie apolitica, fara scop lucrativ, neguvernamentala, al carei scop consta in crearea, dezvoltarea si consolidarea culturii organizationale a leadership-ului in Romania, prin contributia la aparitia noilor generatii de lideri, capabile sa declanseze mecanismele de management al schimbarii, pe coordonatele excelentei profesionale, ale cunoasterii, influentei si conexiunilor.

Principii


Fundatia CODECS pentru Leadership isi desfasoara activitatea pe baza urmatoarelor principii:

  • Promovarea si sustinerea interesului public. Potrivit acestui principiu, Fundatia isi orienteaza proiectele si programele de leadership pentru a contribui cu prioritate la consolidarea interesului public - social, economic, de securitate;
  • Promovarea excelentei academice si profesionale. Potrivit acestui principiu, Fundatia isi desfasoara activitatea prin proiecte si programe derulate la standardele de calitate ale excelentei academice si profesionale;
  • Independenta privind activitatile si programele derulate. Potrivit acestui principiu, Fundatia activeaza ca organism independent, si raspunde exclusiv fata de Fondator pentru politica proiectelor si programelor derulate in cadrul sau;
  • Cooperarea interna si internationala. Potrivit acestui principiu, Fundatia recunoaste importanta comunicarii si a liberei circulatii a ideilor, promovand activ si deschis legaturile de cooperare in plan intern si international - pentru derularea proiectelor si programelor specifice.                               


Activitati principale. Programe


Cel mai cunoscut program educational oferit de Fundatia CODECS pentru Leadership este "Liderii Mileniului Trei"® desfasurat la nivel national in licee si scoli, avand ca partener fondator British Council si, incepand cu anul 2006, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Scopul programului il reprezinta dezvoltarearea competentelor de leadership la elevi, studenti si profesori. Modulele programului se axeaza pe cate o abilitate pe care cursantii si-o dezvolta, printre acestea numarandu-se comunicarea, lucrul in echipa, inteligenta emotionala, negocierea, solutionarea conflictelor, management, leadership, dezvoltare personala etc. Valorile promovate sunt increderea, onestitatea, competenta, performanta si curajul acţiunii civice. Fundatia CODECS pentru Leadership are pana in prezent un numar de peste 9000 de absolventi ai programului educational "Liderii Mileniului Trei"®.

Programul s-a dovedit a fi o resursa-cheie de educatie nonformala pentru reprezentanti ai sistemului de educatie formala. Pe langa beneficiile pe care le au elevii doar de pe urma cursurilor, programul ofera oportunitati de dezvoltare si studentilor si profesorilor. In urma participarii la modulul de formare de formatori, cei care au mai fost implicati in program (fie ei elevi, studenti sau profesori) devin traineri si pot sustine modulele cu alti elevi. Acest lucru reprezinta o sursa importanta a dezvoltarii personale prin obtinerea unor competente in domeniul nonformal care pot fi transferate in activitatea ce tine de educatia formala. Mai mult, reprezinta un important sau chiar prim pas in dezvoltarea unei cariere in domeniul ONG, voluntariat, training, non-formal.

De asemenea, Fundatia CODECS pentru Leadership este activa in scrierea si implementarea de proiecte sustinute de finantari europene, in prezent fiind solicitant sau partener in proiecte in valoare totala de peste 11 mil. euro. Principalele teme pe care au fost dezvoltate proiecte sunt educatia, antreprenoriatul, leadershipul, dezvoltarea resurselor umane. Prin imbinarea acestor doua tipuri de activitati, Fundatia CODECS pentru Leadership are competente in activitati de training si de formare si in gestionarea si finantarea proiectelor.

Fundatia CODECS pentru Leadership actioneaza ca un actor important in domeniul educatiei non-formale, fiind implicata in peste 20 de proiecte educative si antreprenoriale de anvergura, atat individual cat si in parteneriat cu institutii importante din Romania si de nivel international. Beneficiarii rezultatelor proiectelor implementate au fost institutii ale statului roman (Guvernul Romaniei, Departamentul pentru Relatii Interetnice, MECI, ISMB, administratii publice locale), companii private (Tenaris Silcotub, Coca-Cola HBC Romania, Astra Asigurari), ONG-uri (Fundatia "Dinu Patriciu", Asociatia "Mai Mult Verde", Asociatia Rotary Suceava). Din 2004 pana in prezent, Fundatia a participat ca invitat, in calitate de expert, la dezbaterea si elaborarea unor strategii nationale in domeniul educatiei, propunand proiecte de transformare a Scolii ca sistem, cel mai cunoscut dintre acestea fiind introducerea programelor de bacalaureat international in scolile publice din Romania.
Pentru mai multe detalii va rugam accesati urmatorul link: www.lmt.ro .

Date de contact:

Tel: +40-371-16.47.47;
Fax: +40-372-87.23.44;
Email: leadership@codecs.ro