Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Sapte secrete ale liderilor inspirati

    

Augusta Romanta, absolventa MBA Open University Business School, recomanda "Sapte secrete ale liderilor inspirati"

Traim intr-o epoca in care singura constanta a zilelor noastre este schimbarea. In secolul trecut, o organizatie putea supravietui doar daca avea rezultate bune. In zilele noastre lucrurile se schimba. Nu mai este suficient sa fii bun. Trebuie sa fii competitiv, sa fii performant, mereu cu un pas inaintea competitorilor tai, adica trebuie sa fii.. formidabil.

Un leadership obisnuit nu ne poate aduce rezultatele formidabile de care avem nevoie pentru a fii competitivi pe o piata concurentiala. Avem nevoie de un leadership neobisnuit, un leadership inspirat, asa cum ne recomanda Phil Dourado si dr. Phil Blackbourn in cartea "Sapte secrete ale liderilor inspirati".

Cum putem infaptui extraordinarul? Cum au reusit unii lideri sa performeze acolo unde alti intreprinzatori au dat gres?

Raspunsul la aceste intrebari il veti gasi in cartea "Sapte secrete ale liderilor inspirati", carte care prezinta retetele de succes ale unor lideri inspirati si nonconformisti care au reusit sa fie extraordinari, sa performeze acolo unde altii au dat gres.

Liderii inspirati sunt marii deschizatori de drumuri in domenii critice ca cel al inovarii sau al conducerii intr-o lume interconectata, precum Sinclair Beecham, fondatorul companiei Pret-A-Manager, bancheri radicali, ca Mike Harris, fondatorul bancii First Direct; Warren Bennis, pe care Forbes l-a numit decanul leadershipului; Sir Nick Scheele, Presedintele Ford Motor Company; Steve Parry, Director Strategie Fujitsu...si multi, multi altii.

Iata cele sapte secrete ale lor, asa cum au fost ele prezentate de autori:

Secretul 1: Leadershipul este contagios: molipsiti-i si pe ceilalti.
Un leadership inspirat este un leadership contagios, care se propaga la toate nivelele ierhahice din organizatie.

Secretul 2: Nu pacaliti pe nimeni.
Expunerea unui lider si transparenta informationala ce caractecterizeaza societatea in care traim, va obliga, sa renuntati la agendele ascunse si sa descoperiti in dumneavoastra, fiinta autentica, fara masca, care inspira prin carisma si calitatile personale.

Secretul 3: Faceti-i sa vrea sa va urmeze.
In calitate de lideri inspirati, trebuie sa le faceti oamenilor oferte pe care acestia sa nu le poata refuza. Daca vreti sa le castigati oamenilor energia si talentul, va trebui sa extindenti intelesul cuvantului munca.

Secretul 4: Creati diferente.
Liderii obisnuiti ii conduc pe oameni spre crearea de bunuri si servicii. Liderii inspirati ii fac sa creeze diferente, sa fie diferiti. Cand produsele si serviciile de pe piata sunt sensibil asemanatoare, ceea ce este deosebit, iese in evidenta, prin urmare te situeaza deasupra celorlalti.

Secretul 5: Conduceti din prima linie.
Liderii inspirati nu se tem de focul luptei. Tot ce conteaza se petrece pe linia frontului, acolo unde se afla clientul.

Secretul 6: Lumea e aici, nu dincolo.
Liderii inspirati vad lumea cu totul altfel.
Local a devenit tot una cu global.

Secretul 7: Imposibilul nu exista.
Imposibil nu inseamna decat ceva care nu s-a facut inca. Sau care nici macar n-a fost inca imaginat.

Concluzie si bonus: Secretul 8. Va trebuie un NBA, nu un MBA.

Liderii inspirati creaza noi arhitecturi in organizatiile lor. Pentru creerea unei noi structuri organizatorice un Master of Business Administration (MBA) e posibil, sa nu va mai fie suficient. Veti avea nevoie de un titlu de New Business Arhitecture (NBA), deoarece schimbarea implica si o noua arhitectura sociala.

Studiile efectuate de Warren Bennis arata ca leadershipul e raspunzator de 15% din succesul corporativ. Intr-un mediu competitiv precum cel in care traim azi, un procentaj de 15% poate fi factorul decisiv, care face diferenta in piata.

Pentru mai multe momente de inspiratie va recomand sa lecturati cartea "Sapte secrete ale liderilor inspirati" – editura CODECS.

Lectura placuta si mult succes!

Cartea "Sapte secrete ale liderilor inspirati" este oferita in Romania in exclusivitate de Editura CODECS si poate fi comandata online, accesand site-ul librariei virtuale CODECS https://www.codecs.ro/librarie/sapte-secrete-ale-liderilor-inspirati