Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Cursul de Certificare in Balanced Scorecard


BALANCED SCORECARD

Multiple analize realizate pe plan international arata ca majoritatea organizatiilor esueaza in realizarea viziunii lor strategice si in punerea in practica a Strategiei. Motivul din spatele acestui esec consta de cele mai multe ori nu in Strategia in sine, ci in abilitatea organizatiei de Executie a Strategiei. Executia cu succces a Strategiei are doua reguli de baza: gestionarea ciclului de management care leaga Strategia de activitatea operationala si utilizarea unui sistem aliniat organizational de management strategic, pentru gestionarea integrata a performantei si riscului.

Cel mai utilizat sistem de management strategic este cel bazat pe Balanced Scorecard (BSC). La nivel international Balanced Scorecard este unul dintre primele cinci instrumente de management, fiind adoptat de mai bine de 75% din organizatii, atat in sectorul privat cat si in cel public (conform Bain & Company: Management Tools & Trends 2013).
 

CERTIFICAREA IN BALANCED SCORECARD

Cursul de Certificare in Balanced Scorecard, care este bazat pe curricula Kaplan-Norton BSC Certification Boot Camp, adaptata pentru piata din Romania si predat in limba romana, isi propune sa creasca expertiza si competentele in Executia Strategiei a specialistilor din mediul de afaceri din Romania, prin echiparea lor cu un instrumentar riguros pentru implementarea si utilizarea cu succes a sistemului de management strategic bazat pe Balanced Scorecard, cu aplicare practica (exercitiu pe studiu de caz, realizat in timpul cursului).

Sustinerea Examenului de Certificare asigura ca toate conceptele si metodologia BSC studiate sunt insusite in mod corespunzator de participantii la curs. Examenul include un set de 100 de intrebari si trei dizertatii pe teme din cadrul curriculei studiate. Diploma de Expert Certificat in Balanced Scorecard confirma nivelul de cunoastere in detaliu a principiilor si metodologiei corecte de implementare si utilizare a sistemului de management strategic bazat pe Balanced Scorecard, conform celui mai elaborat cadru formal existent pe plan mondial, Kaplan-Norton BSC Framework (XPP - Execution Premium Process™).


Cursul este structurat pe sase sectiuni de teorie si practica. Primele trei sectiuni sunt tratate in prima saptamana, iar celelalte trei sectiuni in primele doua zile ale saptamanii urmatoare, conform Curriculei. Ultima zi de curs este destinata exclusiv finalizarii exercitiului pe Studiul de Caz. Dupa primele trei zile, fiecare cursant lucreza individual la o ”tema de casa”, pe care o prezinta in fata colegilor in prima zi a celei de-a doua saptamani de curs.


BENEFICII PENTRU BUSINESS

Participantii la curs care-si iau examenul de certificare vor sti cum sa dezvolte, sa integreze si sa gestioneze Planul Strategic in organizatia lor, prin folosirea celui mai elaborat cadru formal Balanced Scorecard existent pana acum pe plan mondial, Kaplan-Norton BSC Framework (XPP - Execution Premium Process™).
Cunostintele dobandite si testate, cat si exercitiul practic realizat in cadrul cursului, le vor permite cursantilor sa preia in organizatia lor responsabilitati precise privind:

 • Clarificarea formularii Strategiei firmei
 • Elaborarea Planului Strategic, ca parte a Planului de Business al firmei
 • Alinierea organizationala / convergenta actiunilor de transformare si perfectionare a proceselor
 • Integarea la nivel strategic a managementului performantei si riscului afacerii
 • Gestionarea evaluarii periodice a Executiei Strategiei si a actiunilor corective
 • Analiza si raportarea echilibrata strategic a performantelor economice ale firmei

BENEFICII PENTRU CURSANTI

Prin participarea la curs si trecerea examenului de certificare, cursantii ating cel mai inalt nivel de cunoastere aplicativa privind implementarea si utilizarea Balanced Scorecard, conform cadrului formal Kaplan-Norton BSC, adaptat la specificul de business din Romania. In cadrul si ca urmare a cursului, participantii primesc:

 • Un biblioraft / manual in limba romana cu metodologia de implementare si utilizare Balanced Scorecard, conform Kaplan-Norton BSC Framework (XPP)
 • Versiunea electronica a manualului (pe CD si accesibil online)
 • Instrumente de lucru in format electronic si template-urile necesare pentru fiecare etapa de implementare si utilizare a sistemului de management strategic bazat pe Balanced Scorecard
 • Pe parcursul celor patru zile, cursantii vor participa, in cadrul unui Studiu de Caz, la construirea unui plan strategic complet, dezvoltat pe baza metodologiei Balanced Scorecard utilizata (XPP). Profilul firmei pentru Studiul de Caz este ales prin vot de catre cursanti, cu cateva zile inainte de curs.
 • Diploma de participare (la sfarsitul celor patru zile de curs)
 • Dreptul de participare la Examenul de Certificare
 • Diploma de Expert Certificat in Balanced Scorecard (dupa trecerea cu succes a examenului)
 • Accesul la zona de documentatie a Balanced Scorecard Romania, incluzand sute de articole privind detaliile BSC, studii de caz
 • Suport consultativ din partea Balanced Scorecard Romania pe parcursul proiectelor de implementare si operationalizare BSC


CONTINUTUL CURSULUI

Curricula de curs include metodologia de implementare si utilizare a Balanced Scoreacrd, conform cadrului formal Kaplan-Norton BSC Framework (XPP - Execution Premium Process™). Metodologia, formata din 6 etape, va permite cursantilor sa dobandeasca nivelul de expertiza necesar in urmatoarele 33 de procese, cu aplicarea cunostintelor dobandite la dezvoltarea unui studiu de caz practic (exercitiu).


INVESTITIA NECESARA

Taxa de Participare la curs este de 700 Euro / cursant (plus TVA).

Puteti beneficia de o reducere "early bird" de 10%, adica 630 Euro / cursant pentru inscrieri pana la 20 august 2017.

Dupa confirmarea inscrierii se emit facturi pro-forma pentru achitarea Taxei de Participare. Examinarea si eventualele re-examinari sunt gratuite, datorita disponibilitatii platformei informatice proprii de examen.


INSCRIEREA LA CURS / EXAMENE

Inscrierea la Cursul de Certificare in Balanced Scorecard poate fi facuta prin telefon, e-mail sau online, folosind Formularul de inscriere de mai jos, sau Formularul de Inregistrate de pe site-ul CODECS. Numarul cursantilor este limitat la 15 de persoane - inscrierea se face in ordinea solicitarilor.

Programul celor 4 zile de curs este 9:00-16:00 si include lunch-ul si pauze de cafea, care sunt incluse in Taxa de Participare. Urmatoarea sesiune este programata in Bucuresti in perioada 16,77 & 22,23 septembrie 2017 si in Timisoara in perioada 18-21 Octombrie.

Examenul de Certificare
, care se sustine on-line, are o durata de 3 ore și include 100 de intrebari multiple-choice si trei dizertatii din tematica cursului. Sustinerea examenului se face la alegerea cursantului, in termen de cel mult 4 luni de la terminarea cursului.

Inscriere și obtinere de informatii

 • Razvan Sisu, Business Development Director, CODECS SA; Telefon: 021-25251.82/83/84 / 0726- 743141; E-mail: training@codecs.ro
 • Mihai Ionescu, Managing Partner, Balanced Scorecard Romania; Telefon: 031-2210710 / 0766-323675; E-mail: info@bscol.ro