Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Martin Bean este noul Rector al The Open University

01 Octombrie 2011
    

The Open University a anuntat noul Rector: Dl Martin Bean

In Noiembrie 2008, Comitetul Academic al the Open University, alcatuit din membrii consiliului si membrii alesi din senatul universitatii si condus de lordul Haskins of Skidby, si-a ales in unanimitate al cincilea Rector, pe Martin Bean.

Martin Bean este o personalitate marcanta din mediul de business si educational. A fost Director General la Microsoft, fiind responsabil pentru produse educationale.

A detinut pozitia de senior executiv in America de Nord, Asia Pacific si Europa si are mai mult de 20 de ani experienta in formare si educatie in afaceri la nivel global. El a fost manager executiv in organizatii importante, inclusiv Novell Inc, Sylvan Learning, Thomson Learning si New Horizons Computer Learning Center, Inc.

Implicat activ in promovarea politicii educationale si reforma in educatie pentru a satisface nevoile de astazi a fortei de munca, el a gestionat un parteneriat complex intre organizatii din domeniul public si privat si a obtinut rezultate in cresterea sau reinventarea unor organizatii complexe.

Martin Bean este membru al Consiliului National de Administratie pentru locuri de munca pentru absolventii americani si a fost membru al Consiliului de Administratie si al Comitetului Executiv pentru Computing Technology Industry Association; a prezidat Comitetul pentru Politici Publice in 2002 - 2004.
In 1986-1987 a fost Presedinte al AIESEC International, organizatie internationala non-profit condusa de studenti, fostul Secretar-General al ONU, Kofi Annan descriindu-l ca fiind " un agent de schimbare pozitiv prin educatie si schimb cultural pentru a dezvolta o intelegere mai larga a problemelor culturale, socioeconomic si de gestionare a afacerilor ".

Lordul Haskins de Skidby, presedintele comisiei de numire care l-a ales in unanimitate pe Martin Bean, a declarat: "Traim in timpuri extraordinare. In acest punct critic in dezvoltarea invatamantului superior prin intermediul internetului, The Open University are nevoie de o persoana extraordinara in conducere. Martin Bean este aceasta persoana extraordinara."

La randul sau, Martin Bean a decalarat: "Este o onoare ca am fost ales Rector al The Open University pentru a conduce o comunitate care a realizat deja atat de multe. Este o institutie unica si uimitoare care a schimbat vietile a milioane de oameni prin intermediul angajamentului sau in promovarea justitiei sociale si in a face ca educatia si oportunitatile educationale sa fie accesibile. Astept cu nerabdare sa combin pasiunea mea pentru educatie si tehnologie pentru a conduce The Open University in urmatorii ani si vom continua sa oferim solutii de invatamant la distanta inovatoare si de inalta calitate pentru a raspunde nevoilor secolului al 21-lea".
El detine o diploma de licenta in educatia adultilor la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Australia, si traieste in Bellevue, Washington, cu sotia sa si trei fiice.

Profesoara Gourley, fostul Rector, a salutat numirea lui Martin Bean: "Sunt incantata ca Martin a fost ales si stiu ca imensul succes obtinut in educatia prin tehnologie va fi de mare valoare pentru viitorul acestei Universitatii. El este un lider de mare inteligenta si carisma si sper sa va alaturati in a-i ura bun venit in comunitatea noastra".