Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Noi aparitii editoriale CODECS

01 August 2011
    

"Management de proiect - Abordare sistemica", acum la Editura CODECS autor: Harold Kerzner

Editura CODECS a lansat lucrarea autorului Harold Kerzner, “Management de proiect – Abordare sistemica", in cadrul Targului de Carte Gaudeamus care s-a desfasurat in perioada 18 – 22 noiembrie la Romexpo Bucuresti.

Cartea acopera toate componentele acestei discipline de la definitii, concepte si teorii fundamentale, pana la aspectele practice ale organizarii, managementului si muncii cu oamenii. De asemenea, autorul include un un mare numar de studii de caz, teste, intrebari, exercitii si probleme.

"Managementul de proiect a evoluat de la un fel de filozofie manageriala, privita ca un moft elitist, la un sistem antreprenorial ce influenteaza toate compartimentele companiei. Tot mai multe organizatii il considera acum indispensabil pentru supravietuirea lor. Cei care i se opuneau in trecut i-au devenit acum partizani neclintiti. Managementul de proiect nu va disparea prea curand!" (Dr. Harold Kerzner)

Urmarind indeaproape tematica si structura ghidului PMBOK al Project Management Institute, lucrarea lui Harold Kerzner este utila celor care se pregatesc pentru examenul de certificare profesionala PMP, dar si tuturor celor care lucreaza in proiecte.

Dr. Harold Kerzner este director executiv al International Institute for Learning (IIL) si profesor la Baldwin-Wallace College, unde preda cursuri de management sistemic al proiectelor, planificare strategica si managementul calitatii totale. A oferit consultanta si a avut responsabilitati manageriale in cadrul unor proiecte si programe ale NASA precum si ale Fortelor Aeriene, ale Armatei si ale Marinei Statelor Unite ale Americii.
MANUALUL CONDUCATORULUI AUTO PROFESIONIST
Certificatul de competenta profesionala in domeniul transportului rutier de marfa
autor: David Lowe

Cartea este destinata persoanelor care se pregatesc pentru obtinerea certificarii profesionale in domeniul transportului rutier de marfa, conform Directivei UE (2003/59/EC). Sunt explicate – pe indelete si pe intelesul tuturor – toate subiectele cuprinse in programa de studiu impusa de Directiva UE (2003/59/EC).

Subiectele tratate in carte au valabilitate in toate tarile UE deci si in Romania – sunt cele expuse in programa de studiu impusa de Directiva.

Versiunea romaneasca a manualului are peste 400 de pagini, cinci anexe, cuprinzand informatii specifice, utile cititorilor nostri. Una dintre anexe contine lista centrelor de pregatire profesionala si scolile de soferi autorizate, impreuna cu datele lor de contact.

Cititorii – fie ei traineri sau soferi aspiranti, incepatori sau experimentati – vor constata ca nicio portiune a acestei carti nu este lipsita de utilitate.


Practica de personal
– o abordare pragmatica a activitatii de personal si resurse umane, in context organizational, un instrument valoros de introducere in domeniul managementului personalului, un ghid util atat generalistilor, cat si specialistilor.

Structura cartii urmareste principiile generale stabilite de The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), www.cipd.co.uk, pentru standardele profesionale in resurse umane, pe baza carora se poate obtine calificarea Certificate in Personnel Practice (CPP), disponibila in Romania prin CODECS HR Vocational School, www.hrvocational.ro.

Malcolm Martin este licentiat in stiinte exacte si membru al The Chartered Management Institute, avand cea mai inalta distinctie The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Participa de peste zece ani la conceperea si predarea programelor de Certificate in Personnel Practice. Este director executiv al companiei Employer Solutions Ltd., specializata in elaborarea manualelor pentru angajati din organizatiile mici si medii si in furnizarea serviciilor de formare si consultanta pentru profesionistii din domeniul managementului personalului.

Tricia Jackson este master in stiinte exacte, membra a The Institute of Administrative Management, InstAM, si a CIPD. Este consultant independent de formare profesionala si personal, instructor autorizat pentru programele de personal si dezvoltare oferite de CIPD si editor/autor consultant al publicatiei Policies and Procedures for People Managers. Are multi ani de experienta ca practician generalist in sectorul privat si in cel public, precum si in calitate de conferentiar. S-a specializat in legislatia muncii si a scris mai multe lucrari din seria "Good Practice" a CIPD


Coaching in Organizatii - Manual cuprinzator de coaching in organizatii. Trateaza indeosebi coachingul deprinderilor de viata, coachingul de afaceri si coachingul pentru manageri, cu accent special asupra coachingului aptitudinilor de leadership. Se adreseaza atat persoanelor care doresc sa practice o forma sau alta de coaching, cat si consultantilor, consilierilor, trainerilor etc. care au nevoie sa-si formeze competente si in acest domeniu. De asemenea, este un manual util managerilor, pentru a crea in organizatie o cultura a coachingului, menita sa fructifice la maximum potentialul productiv al angajatilor.