40 De Strategii pentru succesul in afaceri

    

Daniela Ciurescu, absolventa MBA Open University Business School, recomanda "40 De Strategii pentru succesul in afaceri"


Este o carte cu 280 pagini extraordinar de incitante. Toate ideile par simple, dar aplicandu-le devin magice!

De multe ori LESS is MORE!

Dr psih Doru Dima impreuna cu Bud Haney si Jim Sirbasku au multa experienta practica si asta ajuta managerii din Romania enorm.

Luam un exemplu simplu, strategia 2: “Reusiti sa va faceti inteles?” Pare simplu, perfect! Dar cititi si remarcati ce interesanta e sugestia de a nu vorbi despre noi din prima clipa, ci, dupa folosirea numelui clientului (!), de a-i atrage atentia clar asupra punctului nevralgic unde putem sa-I ajutam. Acest lucru denota faptul ca ati facut deja o prospectare inteligenta. Si abia apoi ne prezentam!

Sau alt exemplu concludent, strategia 17 “Comoara ascunsa” tocmai echipele noastre. Daca ne uitam la ceva cunoscut, din cu totul alta perspectiva, putem gasi elemente pe care nici nu ni le puteam imagina anterior acestui experiment. Oamenii exceleaza in activitatile care le atrag interesul mult mai mult decat in cele corespunzatoare studiilor absolvite. Cea mai buna metoda de a ne pastra angajatii cheie este de a-i cunoaste mult mai bine decat se cunosc ei insisi si a le da posibilitatea realizarii carierei la care aspira!

Si ultimul exemplu elocvent, strategia 27 “Stabilirea obiectivelor indraznete”. Mai intai se elaboreaza un profil formal al clientului ideal. Apoi trebuie sa ne concentram pe motivele pentru care clientii ne aleg pe noi. Facem o lista cu toate elementele care ne diferentiaza de concurenta subliniind de ce acestea ne asigura superioritatea fata de ceilalti. Totodata trebuie sa realizam si ceea ce ne surclaseaza, incercand sa eliminam sau macar sa imbunatatim acest aspect. Thomas Edison a spus despre esecurile lui : “ Nu am esuat de 100 de ori, am identificat 100 de modalitati neviabile”, deci controlul asupra gandurilor pe care le emitem ne garanteaza existent intro zona de acceptare a noastra insine, chiar si cand dorim mai mult decat ceea ce obtinem.

Retinem ca avem nevoie doar de 21 de zile pentru a modifica un obicei vechi sau pentru a forma o obisnuinta noua !

Cartea poate fi deschisa oriunde, ca o joaca de copii, si poate fi citita strategia care ne apare sub ochi, sau i le putem citi in ordinea preferintelor!

LECTURA PLACUTA!

Cartea "40 Strategii pentru succesul in afaceri'’ este oferita in Romania in exclusivitate de Editura CODECS si poate fi comandata online, accesand site-ul librariei virtuale CODECS
https://www.codecs.ro/librarie/40-de-strategii-pentru-succesul-in-afaceri-