Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Istoric


1993 - Primii 25 de cursanti ai Open University Business School in Romania infiinteaza CODECS - Centre for Open Distance Education for a Civil Society cu scopul de a promova, implementa si dezvolta educatia la distanta in Romania
1995- Open University si CODECS semneaza Master Agreement prin care CODECS devine partenerul exclusiv al Open University in Romania
1996- CODECS isi definitiveaza reteaua nationala, ajungand la un total de 10 centre regionale
1997- infiintarea tipografiei Open Print
1998- crearea Editurii CODECS specializata in publicarea cartilor de afaceri. Editura CODECS are misiunea de a contribui la imbogatirea culturii manageriale romanesti si la imbunatatirea performantei managerilor, oferind publicului titluri ale unor reputati autori straini si romani din domenii precum managementul general, economie, business, vanzari, marketing, management de proiect, leadership, resurse umane, educatie si training, coaching etc.
1998 - infiintarea Diviziei de Training si Consultanta
1998 - CODECS Business Travel ofera pachete de servicii integrate pentru calatorii de afaceri
1998- CODECS a semnat un parteneriat in exclusivitate cu 360Solutions, unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii de training din lume.
2000- CODECS introduce in Romania programul "Management de Proiect”
2001- ia fiinta Fundatia CODECS pentru Leadership si incep pregatirile pentru primul sau proiect, "Liderii Mileniului Trei", program educational despre Arta de a Conduce, oferit elevilor de liceu din Romania. Scopul programului il reprezinta dezvoltarea competentelor de leadership la elevi, studenti si profesori, iar valorile promovate sunt increderea, onestitatea, competenta, performanta si curajul acţiunii civice. Fundatia CODECS pentru Leadership are pana in prezent un numar de peste 9000 de absolventi ai programului educational "Liderii Mileniului Trei". Programul a devenit un produs educational de reputatie in scolile in care se desfasoara, si a strans in jurul sau profesionisti de cea mai buna calitate umana. Totodata, programul "Liderii Mileniului Trei" s-a transformat intr-o veritabila scoala de joburi si networking pentru absolventii sai, oferindu-le oportunitati de dezvoltare profesionala ca voluntari si traineri si deschizandu-le calea catre conexiuni pentru viitoarele cariere profesionale.
2002 - lansarea oficiala a CODECS Club - clubul absolventilor de Diploma Profesionala in Management si MBA. Invitat special: domnul Alain Cardon, director al Companiei Internationale de Consultanta Metasysteme si fost C.E.O. al Transformation S.A.
2003 - Grupul CODECS are un nou membru Career Solutions International, reprezentanta in Romania a corporatiei americane DBM
2004 - CODECS a lansat proiectul Project Management Forum in 2004, o provocare continua pana astazi.
PM Forum a fost cea mai ampla manifestare in domeniu, si s-a bucurat de o larga audienta si de prezenta unor invitati de marca din organizatii din Romania si Europa., precum: Steve Armstrong (Director curs Management de Proiect, The OU Business School UK), Michel Thiry (Managing Partner, Valense Ltd. Organizational Consultants), Alberto Gomez (Director Corporate Solutions, Spania)
2007- CODECS lanseaza un nou produs HR Vocational School, prima scoala specializata de Resurse Umane, certificata Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD din Marea Britanie)
2007- Divizia de Training si Consultanta aduce un element nou in piata romaneasca de training si consultanta: dezvoltarea integrata a organizatiilor 360 Solutions (licenta SUA)
2007 - CODECS este certificata ISO 9001:2000
2007- acreditata “Investor in People”, fiind una dintre primele companii din Romania cu aceasta certificare, care atesta implementarea la nivel organizational a standardului international cu acelasi nume
2007- CODECS a organizat conferinta de management "O gandire noua pentru o lume noua", sustinuta de dr. Charles Handy, specialist in filozofia businessului, expert in dezvoltarea organizationala si fundamentarea principiilor moderne ale culturii organizationale si leadership. Charles Handy detine titlul de profesor in dezvoltarea businessului, a revolutionat gandirea despre munca si globalizare, a adus noi valente in teoria motivationala (completandu-l pe Maslow), a contribuit la dezvoltarea teoriilor despre cultura organizationala, care se studiaza in cadrul programelor de MBA. Aflat pentru prima oara in Romania, Charles Handy a lansat cu aceasta ocazie 3 din cele mai importante carti ale sale, traduse in limba romana: Epoca Iratiunii (The Age Of Unreason), Pelerina goala (The Empty Raincoat: Making Sense of the Future), Elefantul si puricele (The Elephant and the flea).
2008- CODECS lanseaza Business Operations, un curs modern, oferit in sistem “open learning”, destinat atat managerilor de operatiuni, cat si antreprenorilor interesati de cresterea eficientei operationale in productie, servicii, achizitii si logistica.
2009- CODECS lanseaza  cursul Supply Chain Innovation, Strategy and Management
2009- anul cu cel mai mare numar de absolventi de Diploma Profesionala in Management si de MBA
2010- Grupul Tender a devenit actionarul majoritar al CODECS, prin achizitionarea unui pachet de 50.990 actiuni (51% din totalul actiunilor)
2010- CODECS lanseaza Certificate New Generation – un program profesional in domeniul managementului, cu recunoastere internationala
2010 - in cadrul Programului de MBA – prima etapa – este introdus cursul Management: perspectives and practice
2011- CODECS a semnat un parteneriat in exclusivitate cu 360Solutions, unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii de training din lume. Astfel, incepand cu luna septembrie 2011, CODECS ofera in Romania programele de training concepute de partenerul din Statele Unite ale Americii.
2011- CODECS a organizat in 12 octombrie Leadership 2011, conferinta dedicata leadershipului in afaceri, unde peste 100 de participanti din companii, societatea civila si mediul academic au participat la dezbateri. Manageri din companii precum Microsoft, Totalsoft, Thales si Prospectiuni au vorbit despre rolul liderilor in contextul economic actual. Guest-speaker a fost Itay Talgam, coordonator Maestro Program si TED speaker in 2009.
2012- PROSPECTIUNI in parteneriat cu CODECS au pus bazele Centrului de Dezvoltare Profesionala dedicat tinerilor geologi si geofizicieni, pentru a le oferi o insertie cat mai rapida si eficienta in activitatea profesionala. Cursurile includ un program comprehensiv de prezentari de specialitate si sunt predate de catre experti din cadrul companiei care coordoneaza formarea profesionala, vorbind despre tehnicile specifice din sectorul de explorare al industriei de petrol si minerale.
2013- prima promotie de absolventi ai Centrului de Dezvoltare Profesionala a finalizat cursurile, iar cei 15 tineri profesionisti s-au alaturat comunitatii internationale de exploratori pentru dezvoltarea resurselor pamantului