Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Introducere in Managementul Resurselor Umane

Autor: Donald Currie
Pagini: 436
Pret: 60 RON
    

Cartea prezinta sintetic problematica managementului si dezvoltarii personalului din organizatii, urmarind pas cu pas principiile generale stabilite de The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) pentru standardele profesionale in domeniul resurselor umane, pe baza carora se poate obtine calificarea Certificate in Personnel Practice (CPP).
Cartea ii familiarizeaza pe cei proaspat intrati in domeniul RU cu conceptele si ideile teoretice si cu aptitudinile practice pe care trebuie sa si le formeze pentru a obtine performante superioare, oferindu-le activitati practice, studii de caz extrase din viata reala, scenarii ipotetice de situatii organizationale, mini-cazuri si exemple concrete care merita parcurse cu atentie. Partile si capitolele cartii sunt:

Partea 1 – Rolul RU in organizatie (1. Organizatiile, 2. Managementul resurselor umane, 3. Rolul practicianului de RU, 4. Planificarea resurselor umane (PRU), 5. Recrutarea; 6. Selectia; 7. Adaptarea profesionala si pastrarea personalului)
Partea 2 – Personalul si performanta (8. Invatarea, 9. Dezvoltarea resurselor umane (DRU), 10. Managementul performantei, 11. Relatia de munca, 12. Recompensarea angajatilor, 13. Sanatatea, securitatea si starea buna, 14. Diversitatea si egalitatea)
Partea 3 - Probleme contemporane in domeniul RU (15. Aspecte ale culturii, 16. Echilibrul munca-viata personala)

Donald Currie a lucrat ca specialist in domeniul managementului personalului si ca lector in cadrul Institutului Southampton. Timp de peste 10 ani a condus CIPD Professional Education Scheme. Ulterior a oferit servicii de consultanta in cadrul Southampton Business School si a condus cursul CPP al CIPD


Adauga in cos Adauga in cos