Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Introducere in Lean – principii, metodologie, instrumente


OBIECTIV

Prin prezentari interactive, exercitii practice, activitati de grup, acest curs isi propune sa asigure o intelegere aprofundata si corecta a elementelor fundamentale si a principiilor de baza ale metodologiei Lean. Cursul are in vedere prin intelegerea si explicarea beneficiilor metodologiei Lean, descrierea principiilor de baza si evidentierea modalitatilor de initiere si desfasurare a unor proiecte de eliminare a risipei.


GRUP TINTA

Cursul este destinat managerilor, operatorilor, analistilor, functionarilor, personalului de suport si celor implicati in optimizarea proceselor, din orice domeniu de activitate, din organizatii care au inceput sau au in plan inceperea unui program Lean. Lean NU este aplicabil doar in productie, ci oriunde se intampla procese, adica peste tot, in orice fel de organizatii.
Conditii de acces: nu.

 

CONTINUT

In cadrul acestui curs, participantii isi vor insusi urmatoarele competente:

  • Definirea si utilizarea conceptelor legate de procese

  • Aplicarea principiilor, metodelor si instrumentelor specifice metodologiei, in vederea eliminarii risipei de orice fel

  • Desfasurarea si coordonarea unor proiecte Lean

  • Evaluarea rezultatelor si impactului initiativelor de imbunatatire

 

Tematica include urmatoarele capitole:
(a) Introducere
      (i) De ce sa schimbam?
      (ii) Cum si ce schimbam
(b) Istoric
      (i) Toyota Production System
      (ii) Lean Thinking
(c) Principiile Lean
      (i) Conceptul de proces
      (ii) Imbunatatirea continua
      (iii) Cele 5 principii de baza
      (iv) Activitati cu valoare adaugata/ Activitati fara valoare adaugata
      (v) Pull versus Push
      (vi) Risipe
 (d) Lean vs. Six Sigma


 

DURATA CURSULUI

Cursul se desfasoara pe durata unei zile, cu un total de 7 ore (8 ore inclusiv pauze).
Participantilor li se acorda certificate eliberate de o institutie acreditata de International Association for Six Sigma Certification SUA (CODECS - Accredited Training Organization) si semnate de un trainer acreditat international de catre IASSC.
 

  • Pret: 100 euro / participant + TVA
  • Locatie: Centrul de Training CODECS

 

Programul va fi sustinut de Ion Teohari, Lean Six Sigma International Certified Black Belt si IASSC Accredited Training Associate

Inginer in electronica si telecomunicatii, Ion Teohari este consultant in optimizare organizationala, avand o experienta de peste 10 ani atat in proiecte Lean Six Sigma cat si in training.

Dupa o perioada de preocupari strict tehnice ca inginer de sistem in Centrul de Calcul al Institutului de Meteorologie si Hidrologie, a trecut, incepand cu 1991 in domeniul privat, activand timp de 8 ani ca Sales Manager in cadrul Net Consulting, una dintre cele mai importante firme de comercializare tehnica de calcul si comunicatii. A urmat, intre 1999 si 2006, activitatea de consultanta specializata IT&C, in calitate de Country Manager Romania pentru Meta Group Inc. USA, numarul doi mondial in consultanta IT&C in acea perioada.

Zonele de specializare si expertiza sunt: Lean Six Sigma Professional Training, Continuous Performance Improvement, Change Management/Transformational Leadership, Business Process Management, Project Management si IT&C Sales. Printre domeniile in care a dezvoltat proiecte de optimizare si programe complexe de training se numara institutiile bancare, companiile FMCG, industria farmaceutica, sistemul de sanatate publica, etc.