In focus

Set de instrumente esențiale pentru a da START SCHIMBĂRII

Mai este, oare, nevoie să argumentăm de ce avem nevoie să abordăm schimbarea?! Schimbarea este un proces permanent și, în mediul organizațional, poate reprezenta orice, de la cel mai insignifiant aparent aspect până la marile schimbări de paradigmă, așa cum este cea pe care o traversăm chiar acum.

»details

Cum arată liderul anului 2022

A fi lider nu e nicidecum un lucru ușor. Cu atât mai mult cu cât, în ultimii doi ani de pandemie, provocările au crescut din ce în ce mai mult. Dacă ar fi să vorbim numai despre avansul tehnologic și munca remote și, mai nou, de cea hibridă, și ar fi de ajuns pentru orice lider să facă din dezvoltarea continuă a abilităților sale prioritatea maximă.

»details

INOVATIA: De la un nice to have la must-have in 2022

Managementul inovației este un subiect extrem de divers și de vast, cu multe valențe și dimensiuni. Deși inovația în sine este adesea văzută ca un concept abstract, ea este un domeniu de studiu multidisciplinar care are o serie de modele, teorii și cadre diferite.

»details

#LeadTheNewShip: Top 10 cele mai importante trăsături ale unui lider

Fie că ești la început de drum sau ești deja un lider cu experiență, rolul pe care îl ai implică o dezvoltare continuă.
Profilul de lider este unul mereu complex, care presupune multe caracteristici, însă unele dintre ele reprezintă calități esențiale de la care orice lider ar trebui să pornească și să se străduiască să le dețină.
Iată mai jos 10 dintre cele mai importante trăsături ale unui lider, care, alături de cunoștințele tehnice și experiența specifică domeniului în care activează, creeză un profil complet.

»details

Roadmap de first-time manager:7 pași, mai multe abilități, o singură destinație: succesul!

Roadmap de first-time manager:
7 pași, mai multe abilități, o singură destinație: succesul!


Tocmai cei ai fost promovat(ă) și te confrunți acum cu sarcina de a gestiona o echipă întreagă (!!) pentru prima dată. Este o oportunitate pe cât de deosebit de uriașă și de interesantă, pe atât de provocatoare!!
Așa că este de înțeles dacă te simți emoționat(ă), neliniștit(ă). Nu uita. Ai ajuns aici datorită muncii și abilităților tale. Restul, se poate învăța. Și se învață. Noi suntem aici pentru tine în această călătorie și, la începutul ei, te invităm să analizezi și să urmezi pașii de mai jos pentru a naviga între noile tale responsabilități și a deveni acel lider excelent pe care echipa ta îl așteaptă!

»details

Cum să reduci și să gestionezi riscul în Managementul de Proiect

Pe măsură ce proiectele devin din ce în ce mai dinamice și mai complexe, organizațiile au nevoie de o și mai mare capacitate de a gestiona incertitudinea sau riscul care vin împreună cu toate aceste schimbări. De aceea, există o cerere din ce în ce mai mare pentru profesioniști calificați în managementul proiectelor, care reflectă întocmai această tendință.

»details

Mituri si Realitati in Management

Atunci când vorbim de management, vorbim și de foarte multe mituri. Iar dacă vorbim de a fi un manager bun, atunci, miturile sunt din ce în ce mai numeroase. Chiar și pentru un manager cu experiență, acestea sunt greu de demontat în cheia corectă, cu atât mai mult în cazul unui manager aflat la început de carieră. Așadar, ce este mit și ce este realitate în management?

»details

Managerii de proiect ca lideri de proiect

Recunoașterea faptului că managerii de proiect sunt atât lideri, cât și manageri nu este nouă, dar necesitatea leadershipului in rolul de project manager s-a intensificat în ultimii doi ani și va continua să o facă în 2022. De fapt, auzim mai multe organizații care folosesc titlul de lider de proiect spre deosebire de manager de proiect.

»details

De la o bună gospodină la un super trainer si super manager

În esență, menirea unui trainer este aceea de a transfera cunoștiințe celui pe care îl învață. Conceptul poate fi asimilat cel mai bine prin a analogiza procesul de transformare a unei femei bună gospodină în manager! Prin definiție, femeia știe să gestioneze o unitate economică, adică familia, are cunoștinte de bază în ale gătitului, în economia de casă, organizarea și gestionarea soțului și a copiilor, iar, în momentul în care este pusa în situația de a manageria, un trainer o poate transforma într-un manager efectiv și bine performant.
În conformitate cu Cambrige Dictionary, trainerul este o persoană care învață o persoană sau un grup abilitați în vederea pregătirii pentru o activitate sau un job.
Acestea fiind reamintite, să nu uitam că trainerul este un specialist care are “răspunsurile corecte” întotdeauna.
De aceea, atunci când ne raportăm la trainer și activitatea sa, este indicat să nu pierdem din vedere cele 5 puncte cardinale pentru un training efectiv. Mai precis:
 1. Întreabă întrebări direcționate
 2. Furnizează informații direcționate
 3. Direcționează spre răspunsuri specifice temei
 4. Răspunsurile trebuie să fie structurate la nivel înalt (în sensul contextual, corațional)
 5. Răspunsurile trebuie bazate pe cunoștiințe dobândite /asimilate
În plus, în special atunci când ne aflăm pentru prima dată în rolul de trainer, avem nevoie să luăm în calcul si alte elemente, printre care, cele mai importante sunt cele 10 abilitați esențiale în training sau cele 10 scări de la a rezolva problema ciuva la a-l ajuta să o resolve el însuși:
 1. Spune
 2. Instruiește
 3. Oferă indicații
 4. Oferă sfaturi
 5. Oferă feedback
 6. Fă sugestii
 7. Întreabă
 8. Rezumă (oglindește fiecare punct de dezvoltare)
 9. Parafrazează
 10. Oglindește (reflectă) fiecare schimbare
Prin aceste abilitați , trainerul trebuie să clădească responsabilitate printr-un drum care începe prin "AJUTĂ REZOLVÂND" și se încheie prin "AJUTĂ-L SĂ REZOLVE SINGUR". De asemenea, pentru că și în acest caz sau mai ales în acest caz, vorbim și avem nevoie să ne raportăm la bune practice, trebuie să pornim la acest nou drum profesional atât de important și de complex prin a asimila și aplica cele 6 obiceiuri bune ale unui trainer bun:
 • Pregătește-te înaintea unui training
 • Să fii efectiv este mai bine decât să fii bun
 • Dorește-ți dezvoltarea celui pe care-l înveți mai mult decât el se așteaptă
 • Fii tot timpul conștient de cea ce faci și gestionează continuu procesul
 • Fii un model pentru cel pe care îl înveți
 • Măsoară-ți empatia fata de cel pe care îl înveți
Foarte important pentru un trainer este conștientizarea propriilor abilitați și performanțe proprii, care sunt dinamice în funcție de rezultate și trebuie să se concretizeze într-un crez personal în training! Spre exemplu: cred că un bun trainer este cel care reușește să te aducă acolo unde tu ai cele mai bune rezultate în acțiunea sau acțiunile pe care le ai de îndeplinit.
Noi te așteptăm să înccepi un nou drum pentru cariera ta la cursul Train the Trainers, disponibil în această vară @CODECS, fie în sala de clasă fie în format online. Alegerea îți aparține pe deplin. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta.
De asemenea, până data viitoare, te invităm să accesezi întregul Calendar de cursuri și evenimente CODECS. Pentru informații și detalii despre înscrierea la un curs, un consultant îți stă la dispoziție la unul din numerele de telefon: 021.252.51.82/3/4 sau prin email la adresa: sales@codecs.ro.
De asemenea, te așteptăm și pe https://www.facebook.com/CODECSNetwork/, pe pagina noastră de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro.

»details

#ManagerToolKit: Manualul delegării eficiente: cheia succesului în management

Până și super eroii au nevoie de ajutor și sprijin. Nu este nicio rușine în asta, așa cum nu este să ceri asistență atunci când ai nevoie. Și amintește-ți că nu există un succes unic: când îi incluzi și îi recunoști pe toți cei din jurul tău, te propulsezi pe tine însuți/ însăți, pe colegii de echipă și pe susținătorii tăi la înălțimi mai mari. Te simți stresat(ă) și supraîncărcat(ă)? Sau cariera ta pare blocată? Dacă da, atunci poate ar fi necesar să îți perfecționezi abilitățile de delegare!

»details

Parteneriat CODECS si 360Solutions

Parteneriatul cu 360Solutions se inscrie in filosofia CODECS de a oferi managerilor si companiilor din Romania cele mai bune produse pentru performanta in business. Parteneriatul cu 360Solutions ne asigura, noua si partenerilor nostri, accesul la cele mai noi metodologii si practici din domeniul trainingului de business.

»details

Sign-ups

PRE-REGISTER NOW!


Inscrierile la Programele Business School Professional au inceput!
 


Inscrie-te la programele de training:

Calendarul Cursurilor
Bucuresti


Calendarul Cursurilor
Timisoara


Un consultant iti sta la dispozitie cu informatiile si documentele necesare la telefon 021 2525182/3/4 sau e-mail sales@codecs.ro.