In focus

Workshop Gratuit | Rapoarte in Project Management

Raportarea ii ajuta pe toti cei implicati (project manager, client, persoane de decizie, membrii echipei) sa inteleaga unde ne aflam (status), care sunt problemele cu care ne confruntam (issues), unde avem nevoie de ajutor (support) si incotro ne indreptam (next steps).
Indiferent de metodologia de project management folosita, rapoartele sunt totdeauna prezente.
Te invitam la o sesiune open gratuita in care sa descoperi ce implica raportarea in cadrul proiectelor.

»details

Roadmap de first-time manager:7 pași, mai multe abilități, o singură destinație: succesul!

Roadmap de first-time manager:
7 pași, mai multe abilități, o singură destinație: succesul!


Tocmai cei ai fost promovat(ă) și te confrunți acum cu sarcina de a gestiona o echipă întreagă (!!) pentru prima dată. Este o oportunitate pe cât de deosebit de uriașă și de interesantă, pe atât de provocatoare!!
Așa că este de înțeles dacă te simți emoționat(ă), neliniștit(ă). Nu uita. Ai ajuns aici datorită muncii și abilităților tale. Restul, se poate învăța. Și se învață. Noi suntem aici pentru tine în această călătorie și, la începutul ei, te invităm să analizezi și să urmezi pașii de mai jos pentru a naviga între noile tale responsabilități și a deveni acel lider excelent pe care echipa ta îl așteaptă!

»details

Strategii pentru recrutarea celor mai buni manageri de SUPPLY CHAIN

Știați că:
 1. 71% dintre organizații raportează dificultăți în a găsi manageri calificați și talentați în Supply Chain
 2. 6 la 1 este raportul de cerere de profesioniști în Supply Chain față de existența persoanelor calificate în Supply Chain
Mai mult, până în 2025, predicția pieței muncii în Supply Chain arată că numărul de locuri de muncă în domeniu față de numărul de muncitori calificați va fi unul extrem de mare.

»details

#ManagerToolKit: Manualul delegării eficiente: cheia succesului în management

Până și super eroii au nevoie de ajutor și sprijin. Nu este nicio rușine în asta, așa cum nu este să ceri asistență atunci când ai nevoie. Și amintește-ți că nu există un succes unic: când îi incluzi și îi recunoști pe toți cei din jurul tău, te propulsezi pe tine însuți/ însăți, pe colegii de echipă și pe susținătorii tăi la înălțimi mai mari. Te simți stresat(ă) și supraîncărcat(ă)? Sau cariera ta pare blocată? Dacă da, atunci poate ar fi necesar să îți perfecționezi abilitățile de delegare!

»details

Parteneriat CODECS si 360Solutions

Parteneriatul cu 360Solutions se inscrie in filosofia CODECS de a oferi managerilor si companiilor din Romania cele mai bune produse pentru performanta in business. Parteneriatul cu 360Solutions ne asigura, noua si partenerilor nostri, accesul la cele mai noi metodologii si practici din domeniul trainingului de business.

»details

Beneficiile unei certificari Lean Six Sigma

Împreună, aceste două componente oferă o metodologie robustă și relevantă care este cautata pe piata, indiferent ca vorbim de industrie, finanțe, servicii, IT asistență medicală, etc. Unele dintre beneficiile organizaționale ale acestei metodologii combinate Lean Six Sigma includ reducerea costurilor, îmbunătățirea productivității, creșterea veniturilor și satisfacția clienților.

»details

#LeadTheNewShip: Top 10 cele mai importante trăsături ale unui lider

Fie că ești la început de drum sau ești deja un lider cu experiență, rolul pe care îl ai implică o dezvoltare continuă.
Profilul de lider este unul mereu complex, care presupune multe caracteristici, însă unele dintre ele reprezintă calități esențiale de la care orice lider ar trebui să pornească și să se străduiască să le dețină.
Iată mai jos 10 dintre cele mai importante trăsături ale unui lider, care, alături de cunoștințele tehnice și experiența specifică domeniului în care activează, creeză un profil complet.

»details

Bune practici de negociere in vanzari si nu numai care sa-ti creasca profiturile

Negocierea este o abilitate extrem de importantă și de utilă pe care însă nu foarte mulți dintre noi o stăpânesc în așa fel încât să îi maximizeze la maximum profiturile. Unii dintre noi sunt negociatori înnăscuți, alții, pur și simplu, trebuie să învețe și să își dezvolte această abilitate. Iar dacă vorbim de sectorul vânzărilor, în acest caz, nu mai vorbim de o opțiune, ci de o necesitate care face diferența.

»details

Cum să reduci și să gestionezi riscul în Managementul de Proiect

Pe măsură ce proiectele devin din ce în ce mai dinamice și mai complexe, organizațiile au nevoie de o și mai mare capacitate de a gestiona incertitudinea sau riscul care vin împreună cu toate aceste schimbări. De aceea, există o cerere din ce în ce mai mare pentru profesioniști calificați în managementul proiectelor, care reflectă întocmai această tendință.

»details

De la o bună gospodină la un super trainer si super manager

În esență, menirea unui trainer este aceea de a transfera cunoștiințe celui pe care îl învață. Conceptul poate fi asimilat cel mai bine prin a analogiza procesul de transformare a unei femei bună gospodină în manager! Prin definiție, femeia știe să gestioneze o unitate economică, adică familia, are cunoștinte de bază în ale gătitului, în economia de casă, organizarea și gestionarea soțului și a copiilor, iar, în momentul în care este pusa în situația de a manageria, un trainer o poate transforma într-un manager efectiv și bine performant.
În conformitate cu Cambrige Dictionary, trainerul este o persoană care învață o persoană sau un grup abilitați în vederea pregătirii pentru o activitate sau un job.
Acestea fiind reamintite, să nu uitam că trainerul este un specialist care are “răspunsurile corecte” întotdeauna.
De aceea, atunci când ne raportăm la trainer și activitatea sa, este indicat să nu pierdem din vedere cele 5 puncte cardinale pentru un training efectiv. Mai precis:
 1. Întreabă întrebări direcționate
 2. Furnizează informații direcționate
 3. Direcționează spre răspunsuri specifice temei
 4. Răspunsurile trebuie să fie structurate la nivel înalt (în sensul contextual, corațional)
 5. Răspunsurile trebuie bazate pe cunoștiințe dobândite /asimilate
În plus, în special atunci când ne aflăm pentru prima dată în rolul de trainer, avem nevoie să luăm în calcul si alte elemente, printre care, cele mai importante sunt cele 10 abilitați esențiale în training sau cele 10 scări de la a rezolva problema ciuva la a-l ajuta să o resolve el însuși:
 1. Spune
 2. Instruiește
 3. Oferă indicații
 4. Oferă sfaturi
 5. Oferă feedback
 6. Fă sugestii
 7. Întreabă
 8. Rezumă (oglindește fiecare punct de dezvoltare)
 9. Parafrazează
 10. Oglindește (reflectă) fiecare schimbare
Prin aceste abilitați , trainerul trebuie să clădească responsabilitate printr-un drum care începe prin "AJUTĂ REZOLVÂND" și se încheie prin "AJUTĂ-L SĂ REZOLVE SINGUR". De asemenea, pentru că și în acest caz sau mai ales în acest caz, vorbim și avem nevoie să ne raportăm la bune practice, trebuie să pornim la acest nou drum profesional atât de important și de complex prin a asimila și aplica cele 6 obiceiuri bune ale unui trainer bun:
 • Pregătește-te înaintea unui training
 • Să fii efectiv este mai bine decât să fii bun
 • Dorește-ți dezvoltarea celui pe care-l înveți mai mult decât el se așteaptă
 • Fii tot timpul conștient de cea ce faci și gestionează continuu procesul
 • Fii un model pentru cel pe care îl înveți
 • Măsoară-ți empatia fata de cel pe care îl înveți
Foarte important pentru un trainer este conștientizarea propriilor abilitați și performanțe proprii, care sunt dinamice în funcție de rezultate și trebuie să se concretizeze într-un crez personal în training! Spre exemplu: cred că un bun trainer este cel care reușește să te aducă acolo unde tu ai cele mai bune rezultate în acțiunea sau acțiunile pe care le ai de îndeplinit.
Noi te așteptăm să înccepi un nou drum pentru cariera ta la cursul Train the Trainers, disponibil în această vară @CODECS, fie în sala de clasă fie în format online. Alegerea îți aparține pe deplin. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta.
De asemenea, până data viitoare, te invităm să accesezi întregul Calendar de cursuri și evenimente CODECS. Pentru informații și detalii despre înscrierea la un curs, un consultant îți stă la dispoziție la unul din numerele de telefon: 021.252.51.82/3/4 sau prin email la adresa: sales@codecs.ro.
De asemenea, te așteptăm și pe https://www.facebook.com/CODECSNetwork/, pe pagina noastră de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro.

»details

Pro și contra micromanagement

Este destul de dificil să nu acționezi sau să nu spui ceva atunci când vezi pe cineva că greșește, iar tu știi cum să eviți acea greșeală. Însă, pentru manageri, aceasta nu reprezintă o scuză sau un motiv pentru micromanageriere. Stilul de management dintre cele mai caracterizate de control, care presupune a încerca, ca manager, să controlezi și să monitorizezi personal orice se întâmplă în echipa ta, în orice situație sau context. Un stil care este pe cât de demoralizator, pe atât de contraporductiv pentru că, pe termen lung, aceasta dorință excesivă de control conduce doar la probleme.

»details

Sign-ups

PRE-REGISTER NOW!


Inscrierile la Programele Business School Professional au inceput!
 


Inscrie-te la programele de training:

Calendarul Cursurilor
Bucuresti


Calendarul Cursurilor
Timisoara


Un consultant iti sta la dispozitie cu informatiile si documentele necesare la telefon 021 2525182/3/4 sau e-mail sales@codecs.ro.