Cum arată liderul anului 2022

07 Februarie 2022
    

#CodecsProfiler:
Cum arată liderul anului 2022

A fi lider nu e nicidecum un lucru ușor. Cu atât mai mult cu cât, în ultimii doi ani de pandemie, provocările au crescut din ce în ce mai mult. Dacă ar fi să vorbim numai despre avansul tehnologic și munca remote și, mai nou, de cea hibridă, și ar fi de ajuns pentru orice lider să facă din dezvoltarea continuă a abilităților sale prioritatea maximă.
Iar dacă ești lider, cu siguranță, te întrebi cum arată profilul unui lider de succes în acest an. Ei bine, potrivit specialiștilor în domeniu, liderul anului 2022:

#1 Este răbdător

Ca să găsești oarecare claritate pe fondul incertitudinii, este nevoie de răbdare, spun specialiștii. Doar exersarea și dezvoltarea acestei abilități te poate împiedica să nu te lași pradă impulsurilor în fața provocărilor. Pentru că, să recunoaștem, avem tendința de a vrea să rezolvăm imediat dintr-un impuls problemele, de a oferi soluții și răspunsuri fără a le gândi prea aprofundat. Lucru care nu este neapărat indicat și care poate reprezenta o capcană cu atât mai mare dacă este să luăm în calcul ritmul schimbărilor, precum și necesitatea de a lucra de la distanță cu echipa, în contextul în care, astfel, cererile și nevoile din partea acesteia devin din ce în ce mai multe.

#2 Este un ascultător empatic

Un alt lucru asupra cărora specialiștii au căzut de acord asupra profilului liderului acestui an și nu doar pentru acest an este acela că ascultarea empatică este o abilitate esențială. Ascultarea empatică preia obiceiurile de ascultare activă și aplică diferite tehnici de chestionare. Acest lucru îi permite oricărui lider să își îmbunătățească relațiile cu o înțelegere mai puternică a ceea ce este transmis. Atât la nivel intelectual, cât și la nivel emoțional. Este necesar să existe o înțelegere completă a ceea ce au nevoie membrii echipei- punctele lor dureroase și frustrările, precum și listele lor de dorințe. Deciziile importante pot fi luate numai după o ascultare empatică. Abilitatea de a susține și de a conduce conversații inclusive și autentice este vitală pentru lideri. Ea ajută la crearea unei culturi bazată pe grijă, pe incluziune, sigură din punct de vedere psihologic, mai ales într-o lume în care granițele dintre viața personală și muncă s-au estompat.

#3 Este un bun povestitor

Pe lângă cele două abilități de mai sus, este și mai imperativ pentru un lider să găsească modalități de a-i determina pe oameni să se dedice, să se implice și să dorească să învețe mai multe. Specialiștii sunt de părere că abilitatea unui lider de a fi un bun povestitor devine cea mai importantă abilitate a acestui an, în mare parte ca urmare a faptului că lucrăm într-un mediu în mare parte îndepărtat, plin de atât de multe distrageri. De aceea, este necesar să se găsească modalități de a-i determina pe oameni să se dedice și să își dorească să învețe mai multe. Ori, o poveste bună îi poate determina să înțeleagă ceea ce spune altcineva și, eventual, să ia măsuri sau să își schimbe un comportament. Cu siguranță, aceasta este o abilitate critică pentru liderii care, aproape zilnic, încearcă să inițieze schimbări majore.

#4 Are o mentalitate axată pe colaborare

Un 2022 de succes care să contribuie și la succesul următorilor ai începe cu o mentalitate de tip colaborativ. O astfel de mentalitate necesită ca toate vocile să fie auzite și toate contribuțiile să fie valorizate. Acesta este punctul de referință pentru stabilirea unui sentiment de siguranță și de apartenență la locul de muncă și în afara acestuia. Prin urmare, o mentalitate axată pe colaborare conduce, spun specialiștii, la un sistem nervos sănătos, creativitate îmbunătățită, interconexiune socială și, în cele din urmă, demnitate personală. Cu atât mai mult cu cât trăim vremuri fără precedent în care convingerile și practicile pe care le-am moștenit nu au adesea răspunsuri pentru a face față unui viitor caracterizat de o continuă schimbare și necunoscut. Ori, în acest context, bazându-ne pe o mentalitate colaborativă în care să existe conștiință de sine și compasiune, putem căpăta răspunsul de care avem nevoie.
Anul 2022 este clar un an al provocărilor. Însă acest lucru nu trebuie să ne sperie, ci să ne facă mai buni și să ne ajute să ne dezvoltăm.
Dacă te-am convins sau măcar ți-am stârnit curiozitatea, te așteptăm să descoperi cursurile și programele de leadership și management marca CODECS pentru acel pas care să facă diferența în creșterea ta profesională și personală. Alegerea îți aparține pe deplin. Noi suntem pregătiți să îți oferim condiții de excelență atât în formarea ta profesională, cât și în ceea ce privește siguranța ta.
Accesează întregul Calendar de cursuri și evenimente CODECS. Pentru a fi informat cu privire la ofertele și resursele pe care ți le punem la dispoziție, te așteptăm și pe www.facebook.com/CODECSNetwork, pe pagina noastră de LinkedIn- https://www.linkedin.com/company/codecs, pe grupurile noastre specializate, în grupul celor care primesc newslettere personalizate nevoilor și intereselor lor, cât și pe Instagram- https://www.instagram.com/codecs_romania/?hl=ro. Pentru informațiile de care ai nevoie privitoare la programele CODECS, poți accesa www.codecs.ro. Un consultant CODECS îți stă la dispoziție la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4 și la adresa de e-mail training@codecs.ro.

Echipa CODECS