Managerii de proiect ca lideri de proiect

17 Decembrie 2021
    

Recunoașterea faptului că managerii de proiect sunt atât lideri, cât și manageri nu este nouă, dar necesitatea leadershipului in rolul de project manager s-a intensificat în ultimii doi ani și va continua să o facă în 2022. De fapt, auzim mai multe organizații care folosesc titlul de lider de proiect spre deosebire de manager de proiect.

Cu siguranță, aspectele tehnice ale postului, cum ar fi programarea, bugetarea și urmărirea, nu au fost eliminate, dar nevoia de abilități precum influențarea, facilitarea, comunicarea și alte abilități „soft” asociate cu PM ca lider a devenit primordială. Managerii de proiect în calitate de lideri vor continua să fie provocați în 2022 cu echipe distribuite și toate distragerile mediilor remote și de lucru în continuă schimbare. Conducerea echipei și implicarea părților interesate pentru a susține acceptarea va continua să fie una dintre provocarile Project Managerilor eficienti în 2022.

La CODECS am reusit sa aducem in cadrul programului Diploma Profesionala in Managementul Proiectelor o imbinare perfecta a elementelor hard-skills cu cele soft-skills.

Astfel pe parcursul a 4 luni participantii vor avea parte de tutoriale in sala și sesiuni de coaching, care acoperă teoria generală a managementului de proiect, plus activitati online care se adresează unor contexte specifice ale industriei. În timpul programului, veți dezvolta o metodologie structurată de management de proiect (bazată pe PMBOK) și veți identifica șabloane și instrumente utile pentru a vă îmbunătăți capacitatea de PM.

Simularile de business si studiile de caz va vor pune in roluri diverse dezvoltandu-va abilitati de lider, ajutandu-va la depasirea barierelor de comunicare si vor facilita dezvoltarea si integrarea in echipele de proiect. Experienta impartasita cu ceilalti participanti si networkingul de calitate dezvoltat pe parcursul programului sunt greu cuantificabile dar valoroase pentru experientele voastre viitoare.

Au inceput inscrierile pentru sesiunea ianuarie 2022!

Pentru mai multe informatii despre programele CODECS puteti accesa www.codecs.ro, iar pentru calendarul cursurilor open 2022 http://www.codecs.ro/calendar-cursuri. De asemenea, un consultant CODECS va sta la dispozitie la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4 si la adresa de e-mail training@codecs.ro.

Construieste-ti cariera alaturi de CODECS!

Te asteptam!