Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

CODECS Leadership 2011

13 Octombrie 2011
    

Marti, 12 octombrie, CODECS a organizat Leadership 2011, conferinta dedicata leadershipului in afaceri. Evenimentul a avut loc la Crowne Plaza Bucuresti, unde peste 100 de participanti din companii, societatea civila si mediul academic au participat la dezbaterile din cadrul conferintei. Manageri din companii precum Microsoft, Totalsoft, Thales si Prospectiuni au vorbit despre rolul liderilor in contextul economic actual.

Leadership 2011 a debutat cu un panel dedicat educatiei de business. Radu Mihaescu (Presedinte si Director General CODECS), Dan Bedros (Presedinte Thales Romania, ex-Presedinte Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est), Gehrig Schultz (CEO Prospectiuni), Valentina Ion (Microsoft Office Division Business Group Lead) si Florina Argeseanu (Alumnus MBA OUBS) au vorbit despre avantajele educatiei manageriale, despre cum le-au influentat aceste programe perspectivele personale si profesionale, si in ce masura pot ele sa duca la dezvoltarea unui business de succes.

Conferinta a continuat cu prezentarea lui Itay Talgam, coordonator al Programelor Maestro si vorbitor TED in 2009 si a Forumului Economic de la Davos. Talgam, fost dirijor in cadrul unora dintre cele mai renumite orchestre din lume, a vorbit despre legatura care exista intre muzica si afaceri. In cadrul prezentarii de peste o ora si jumatate, fostul dirijor a aratat cum liderii din mediul de afaceri isi pot gasi inspiratia in felul in care un dirijor conduce o orchestra si a interactionat permanent cu publicul care, la randul sau, a cantat, a aplaudat si a prezentat argumente pro sau contra diferitelor modele de leadership. Abordarea sa ofera participantilor instrumentele necesare pentru intelegerea si conturarea unei imagini alternative de management, prin studierea rolurilor, a relatiilor si a responsabilitatilor unei orchestre, ca o metafora pentru spatiul organizatoric.

Prima parte a evenimentului s-a incheiat cu lansarea in premiera in Romaniade catre Editura CODECS a lucrarii “Pledoarie pentru checklist” scrisa de Atul Gawande si devenita best-seller international. Radu Mihaescu si Dan Gaita (Presedintele Fundatiei Romane a Inimii) au exemplificat succesele obtinute prin folosirea riguroasa a listelor de verificare.

In cea de-a doua parte a conferintei, au fost organizate 5 paneluri dedicate trainingului, project managementului si educatiei manageriale. In cadrul panelului dedicat coachingului, Alain Cardon, Master Certified Coach, a invitat participantii sa raspunda la intrebarea „de ce au liderii nevoie de coaching?” si a implicat publicul in procesul de identificare a unor nevoi si solutii comune, prezentand modalitatile de formare si pregatire a liderilor din mediul de afaceri.

La panelul dedicat trainingului, Radu Mihaescu, Silviu Barbalata (Training Manager CODECS) si Lucia Pop (Director de Vanzari CODECS) au lansat parteneriatul cu 360Solutions, unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii de training din lume. Cu 10 ani de experinta, 500 de parteneri strategici in toata lumea si cu clienti precum NASA, Hewlett Packard si Ford, compania americana devine unul dintre numele cele mai importante de pe piata romaneasca de training.

A urmat celebrarea a 10 ani de Project Management CODECS, marcat de analize si studii de caz prezentate de Bogdan Bondor Negraru (Director de Program – Project Management), Valentina Ion (Microsoft Office Division Business Group Lead) si Florian Ivan (Sales Director Totalsoft Romania – Project Management).

Sectiunea dedicata trainingului si managementului de proiect s-a terminat cu prezentarea centrului de studii avansate Dunare – Delta Dunarii – Marea Neagra, sustinuta de Viorel Ardeleanu (Coordonator National pentru Strategia Dunarii).

Partener principal al evenimentului: Microsoft.
Parteneri media: Cariere, HR Manager, Ziarul Financiar, Business Magazin si Mediafax.