Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

CODECS organizeaza, in premiera, primele cursuri destinate industriei de moda din Romania

18 Iulie 2011
    

CODECS, in colaborare cu L'Institut Supérieur Spécialisé de la Mode din Paris (MOD’SPÉ Paris), lanseaza artcademy®, un nou concept de studii superioare dedicate marketingului in industria de moda din Romania.

artcademy este programat sa fie lansat oficial in data de 31 octombrie 2011 la Institutul Francez in prezenta unui public numeros, a reprezentantilor ambasadei Frantei la Bucuresti si a domnilor Jean Pierre Mocho Presedintele « Fédération Française du Prêt à Porter Féminin » si presedinte de onoare a MOD’SPÉ Paris, a domnului Rene Mardellat director general Mod’Spe Paris si a domnului Radu Mihaescu, Presedinte CODECS. Lansarea programului reprezinta un prim semnal spre consolidarea acestui tip de industrii, oferind Romaniei, in premiera, cursuri certificate international in domeniul modei .

Cursurile artcademy sunt structurate pe doua componente importante: Fashion Marketing and Design se adreseaza angajatilor companiilor din domeniul modei, producatori si distribuitori retail, persoanelor interesate sa dobandeasca o calificare sau care doresc sa avanseze in cariera in domenii precum styling, fashion buying, fashion marketing, fashion/network coordinator, visual merchandising, product/ brand manager, jurnalism de moda sau design.

Fundamentals of Fashion
este un curs de introducere in universul fascinant al modei adresandu-se celor pasionati care nu au experienta sau pregatire relevanta in domeniu, dar care doresc sa isi largeasca orizontul oferind cunostintele si abilitatile necesare inceperii unei cariere legate de industria modei .

Fiecare curs se desfasoara pe durata unui an academic si se finalizeaza cu cate o saptamana de studii si practica la Paris, capitala modei, locul in care se stabilesc tendintele si se lanseaza curente artistice in moda si nu numai; o saptamana presarata cu vizite si discutii in care se va face cunostinta cu oameni inspirationali si profesionisti desavarsiti, in care se va schimba perceptia asupra modei si care, spre final, va da un suflu nou felului in care fiecare participant se va raporta la aceasta industrie.

Curricula artcademy
este structurata astfel incat sa poata oferi o aplicabilitate imediata a subiectelor studiate, prin studii de caz si prin interacțiunea cu lectorii MOD’SPÉ – consultanți ai unor companii de prestigiu din industria modei franceze. Interacțiunea cu lectorii pe parcursul celor 500 de ore de curs asigura transferul de experiența practica si, mai mult decat atat, conecteaza cursanții la centrul mondial al modei, Parisul.
„Industria modei nu inseamna doar design si prezentari de moda, ci reprezinta un business care poate fi benefic daca persoanele implicate detin cunostințele specifice de fashion marketing, merchandising, vanzari, buying, etc. In contextul economic actual, daca ne dorim sa ramanem competitivi pe aceasta piata, apariția brandurilor de moda romanesti este primul pas spre o normalizare a pieței de moda din Romania. Insa aptitudinile de business specifice sectorului de fashion sunt absolut esențiale pentru succesul acestor intreprizatori.

In concluzie, va invitam sa reflectati asupra a ceea ce declara Anca Bartha, Director Fashion Business School artcademy, MOD’SPÉ Alumnus, si anume ”o educatie adecvata reprezinta avantajul necesar pentru a deveni un adevarat profesionist, intr-o lume plina de neprevazut”.

Prin artcademy se formeaza profesionisti in business fashion, persoane capabile sa isi dezvolte un business propriu, un brand propriu sau sa lucreze in cadrul marilor companii de moda. Diploma este recunoscuta de catre « Fédération Française du Prêt à Porter Féminin «.

Informatii suplimentare se pot obține de pe www.artcademy.ro sau pe email office@artcademy.ro