Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Curs Acreditat Manager de Proiect

27 Septembrie 2023
    

Programul Diploma Profesionala in Managementul Proiectelor este conceput să vă ofere principiile de bază ale unui bun management de proiect şi tehnicile pe care le puteţi folosi în diferitele etape ale vieţii unui proiect.
Ceea ce învăţaţi în acest curs se aplică în cele mai multe tipuri de proiect, dar accentul cel mai mare este pus pe proiectele comerciale şi tehnologice, mai des întâlnite de studenţi.

Cursul nu încearcă să abordeze în detaliu toate tipurile de proiecte. Vom prezenta principiile generale şi tehnicile de management de proiect pe care le puteţi folosi sau adapta la propriile situaţii de muncă. Veţi constata că natura proiectului cu care aveţi de-a face are influenţă asupra modului în care lucraţi: de exemplu, fiecare tip de proiect are propriul ciclu de viaţă. Majoritatea managerilor de proiect ajung să folosească metode „hibride“ de management de proiect, alegându-şi instrumentele şi tehnicile care se potrivesc ciclului de viaţă pe care îl are proiectul la care lucrează. Decizia asupra instrumentelor şi tehnicilor care sunt aplicabile la un anumit proiect este o chestiune de experienţă. Website-ul cursului conţine o serie de resurse, puse la punct special pentru a vă ajuta în alegerea celor mai potrivite instrumente şi tehnici.

Majoritatea organizaţiilor dispun de un set de metode şi proceduri standard pentru realizarea proiectelor. Organizaţiile mari posedă de regulă metodologii proprii, create în funcţie de mediul lor specific. Altele adoptă metodologiile generice existente, cum ar fi Waterfall, PRINCE2, Agile, SixSigma. Veţi găsi acest subiect tratat pe îndelete în cadrul programului de training. Este însă important să reţineţi că nu veţi întâlni toate instrumentele şi tehnicile explicate în curs aplicate la toate proiectele. Folosirea lor este determinată de natura şi de complexitatea fiecărui proiect.

Timp de 4 luni, in timpul cursului sau după aceea, va trebui să vă luaţi răgazul de a explora resursele de pe website-ul, de a citi publicaţii din domeniul managementului de proiect şi de a afla ce poziţie are propriul dumneavoastră sector de activitate relativ la managementul de proiect. Multe aspecte ale managementului de proiect au impact asupra diferitelor sectoare de activitate – care dintre ele se aplică în cazul dumneavoastră?

Veţi mai constata că în unele momente cursul se va concentra asupra unor proiecte de IT. Chiar dacă acestea nu fac obiectul de interes al sectorului dumneavoastră, reţineţi că multe principii de bază din managementul de proiect au fost iniţial puse la punct în proiectele de IT. Şi apoi, din moment ce majoritatea proiectelor în corporează şi o componentă IT, managementul proiectelor IT rămâne extrem de relevant pentru oricine. Prin urmare, indiferent de sectorul de activitate în care vă aflaţi, trebuie să fiţi la curent cu felul în care sunt abordate proiectele de IT, precum şi cu riscurile specifice, asociate tehnologiei informaţiei.

O noua sesiune a programului Diploma Profesionala in Managementul Proiectelor se desfasoara in perioada septembrie - decembrie 2023!

Beneficiaza de ofertele lunii si incepe un proiect de succes> Dezvoltarea ta profesionala!

Pentru informații și detalii despre înscrierea la un curs, un consultant îți stă la dispoziție la unul din numerele de telefon: 021.252.51.82/3/4 sau prin email la adresa: training@codecs.ro.