Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Prospectiuni – castigatoarea categoriei “Parteneriat intre o companie din industrie si o institutie de invatamant” la premiile Getenergy

10 Iunie 2014
    

Prospecţiuni si Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti au fost premiate la categoria “Parteneriat intre o companie din industrie si o institutie de invatamant”, pentru colaborarea durabila dezvoltata timp de peste 60 de ani, in cadrul celei de-a saptea editii anuale a ceremoniei de decernare a premiilor Getenergy, care a avut loc saptamana aceasta la Londra.

“Compania Prospectiuni crede cu tarie ca generatiile prezente si viitoare trebuie sa beneficieze de resursele minerale si energetice ale pamantului. Aceasta viziune sta la baza parteneriatului de peste 60 de ani cu Facultatea de Geologie si Geofizica, unanim recunoscut in Europa de Est ca un exemplu de marca al modelului prin care universitatile si organizatiile pot colabora pentru crearea unei industrii puternice. Suntem onorati sa primim acest premiu si as dori sa le multumesc studentilor, facultatii si echipei pentru ca au facut tot posibilul ca acest parteneriat sa devina unul de succes”, a declarat Dl. Gehrig Schultz, CEO si Chairman Prospectiuni.

“Parteneriatul nu ajuta doar la formarea viitoarelor generatii de geofizicieni, ci si la obtinerea de noi informatii cu privire la potentialul resurselor naturale ale Romaniei. Astfel, anul trecut au fost finalizate doua proiecte importante de cercetare, iar altul nou a fost demarat. In plus, aceasta colaborare creeaza pentru studenti oportunitatea de a prezenta lucrarile tehnice in cadrul unor conferinte internationale precum IGSC (Berlin), EAGE (Londra) si IEC (Maroc)”, a precizat Dl. Victor Mocanu, Decanul Facultatii de Geologie si Geofizica.

Punctele forte ale acestei relatii de peste sase decenii sunt activitatile practice, complementare studiilor si training-urile oferite studentilor. Ca o dovada a nivelului ridicat al studentilor care au urmat aceste cursuri, 90% dintre geofizicienii care lucreaza astazi in compania Prospectiuni au luat parte la astfel de programe.

Aceste activitati continua sa reprezinte primul contact al studentilor nu doar cu organizatia, ci si cu aplicarea practica a metodelor geofizicii. Training-ul interactiv, in cadrul caruia se realizeaza vizite in teren, reprezinta fundatia metodelor geofizice de prospectare predate in facultate (seismica si campurile potentiale), care consolideaza cunostintele teoretice acumulate si, in acelasi timp, furnizeaza experienta practica.

Lista scurta pentru Getenergy Awards 2014 cuprinde:

Education & Training Provider of the Year
  • IFP Training
  • HOT Engineering
  • The Leadership Network
  • PETEX
  • IHRDC
  • NExT

Learning at the Core
  • Kuwait Oil Company
  • Tullow Oil

Education/Industry Partnership

  • Obsidian Learning & Hess Corporation
  • Prospectiuni & Bucharest University

Lifetime Achievment Award

  • Dr David Donohue
  • Mr Sanjay Kaul
  • Dr Chris Elders
  • Ms Joke van Wieringen

Despre Prospectiuni
Prospectiuni este o companie romaneasca de traditie si un important furnizor international de servicii geologice si geofizice. Sediul central din Bucuresti reprezinta o localizare strategica, pentru a oferi servicii in Europa Centrala, de Sud si de Est, precum si in Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Cu peste 60 de ani de experienta in industria de petrol si gaze din Romania, Prospectiuni a derulat cu succes proiecte de achizitie de date geofizice in intreaga tara, contribuind la dezvoltarea economica si energetica a acesteia.

Despre premiile Getenergy
Ceremonia de acordare a premiilor Getenergy este unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei. Prin intermediul a numeroase categorii, evenimentul celebreaza excelenta in educatie si training pentru industria de Petrol si Gaze si furnizeaza un cadru pentru masurarea, inregistrarea si recunoasterea realizarilor din zone de o importanta majora pentru acest domeniu, la nivel global.
Categoria “Parteneriat intre o companie din industrie si o institutie de invatamant” a primit peste 10.000 de voturi, ceea ce a confirmat faptul ca asocierea dintre Prospecţiuni si Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti este la fel de respectata la nivel international precum in Romania.

Editia din 2014 s-a desfasurat in Londra, pe data de 3 iunie. Pentru mai multe detalii despre eveniment, va rugam sa vizitati www.getenergyawards.com.