Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Strategii pentru recrutarea celor mai buni manageri de SUPPLY CHAIN

31 August 2021
    

#BusinessBuzzRightNow:
Strategii pentru găsirea și recrutarea celor mai buni manageri de SUPPLY CHAIN

Știați că:
  1. 71% dintre organizații raportează dificultăți în a găsi manageri calificați și talentați în Supply Chain
  2. 6 la 1 este raportul de cerere de profesioniști în Supply Chain față de existența persoanelor calificate în Supply Chain
  3. 38% dintre managerii de Supply Chain sunt încrezători în competența organizației lor
  4. 76% dintre companii au o organizație de tip Supply Chain bine determinată
Mai mult, până în 2025, predicția pieței muncii în Supply Chain arată că numărul de locuri de muncă în domeniu față de numărul de muncitori calificați va fi unul extrem de mare.
O provocare uriașă atât pentru organizații, care au nevoie să știe unde și cum să găsească și să-și păstreze managerii de Supply Chain, cât și pentru cei care vor să profeseze în acest domeniu din ce în ce mai promițător din toate punctele de vedere. Pentru că...da! Managerul de Suply Chain este noul buzzword în management și lumea de business. Și nici nu are cum să fie altfel, având în vedere rolul critic al lanțului de aprovizionare. În lumea afacerilor, sunt multe păreri și...rețete. Și puține sunt acele lucruri despre a căror importanță liderii reușesc să ajungă la un consens deplin. Ei bine, unul dintre ele îl reprezintă Supply Chain sau lanțul de aprovizionare, despre care lideri deveniți de-a dreptul legendari în business și nu numai declară unanim că este totul. Un complex de productivitate, performanță, viziune și inovație absolut necesar oricărei organizații, indiferent de mărime sau industrie. Însă pentru ca această parte esențială a oricărei afaceri să reușească are nevoie de managementul potrivit sau, mai bine zis, de managerul potrivit. Se știe că resursa umană este vitală, indiferent de cât de optimizat ar fi un proces. Și parcă nicicând resursa umană sau, și mai corect, găsirea acesteia nu a fost mai dificilă decât acum. Ori, Supply Chain Management este un domeniu în care nu doar că omul și mașina trebuie să creeze mecanismul perfect, ci și în care profesioniștii, acea combinație optimă între talent și stăpânirea cunoștințelor și a instrumenelor potrivite, sunt mai căutați ca oricând. În cei 25 de ani în dezvoltarea și livrarea de programe de pregătire managerială în care Supply Chain Managementul joacă un rol cheie, iată care sunt sfaturile noastre pentru orice organizație care își dorește să aibă cei mai buni SC manageri. Practic, unul dintre cele mai mari avantaje competitive într-o lume în care acesta este din ce în ce mai greu de menținut. Resursa de top în Supply Chain Management conduce la poziții de top pentru orice organizație, iar pentru aceasta, iată cu ce este nevoie să începeți:
  1. Angajați cei mai buni recrutori în Supply Chain și structurați-vă organizația să fie proactivă vs. Reactivă.
  2. Alocați sarcinile potrivite de recrutare fiecărui membru din echipa de recrutare, evitând greșeala atât de comună de a aloca toate sarcinile unei singure persoane.
  3. Realizați o analiză de tip SWOT a procesului de angajare și elaborați o strategie pentru înlăturarea decalajelor și gestionarea riscurilor.
  4. Concentrați-vă pe fluidizarea procesului de angajare și eliminați pașii inutili, acolo unde lucrurile importante tind să se piardă.
  5. Concentrați-vă pe dezvoltarea unui proces care să asigure o experiență pozitivă a candidaților și pe angajarea managerilor cu adevărat performanți în domeniu.
  6. Asigurați-vă că echipa de recrutare folosește cel mai bun sistem de identificare a candidaților talentați și de gestionare a aplicațiilor în așa fel încât să vă păstrați avantajul competitiv.
  7. Dezvoltați un kit de recrutare care să permită echipei de recrutare să acceseze rapid instrumentele de căutare, tehnologiile, site-urile de profil, platformele, ș.a.m.d.
  8. Lucrați în deplin parteneriat cu echipa de IT, de Marketing și cu orice alte echipe interne de care aveți nevoie pentru a dezvolta o strategie digitalizată de Employer Branding, care să atragă talentele de top.
  9. Creați o strategie de sourcing de tipul unui canal complet care să încorporeze mixul potrivit de resurse, cercetare, publicitate, căutare și canalele de social media.
  10. Înscrieți-vă și participați la rețelele de Supply Chain care vă ajută să vă cunoașteți și să vă conectați cu industria și profesioniștii acesteia.
  11. Implementați un program de tipul Employee Refferal la care să participe executivii organizației pentru a-i sprijini și motiva pe toți angajații să participe.


Vrei mai mult pentru cariera ta?
Te invităm să devii profesionist în Supply Chain Management prin Business School Professional, marca CODECS, programul complet de management certificat, în format F2F sau online, in-house sau open, care-ți asigură setul complet de cunoștințe și instrumente pentru a transforma vocația în profesionalism și dezvoltare.

CODECS este compania cu cea mai bogată tradiție și expertiză în domeniul educației de business din România. Din 1993, livrăm programe de pregătire profesională și personală a adulților. Alături de partenerii noștri britanici și americani, am oferit și oferim programe de dezvoltare managerială și de leadership certificate pentru mai bine de 20.000 de cursanti din întreaga țară, profesioniști de top în domeniile lor de activitate din cele mai importante companii și instituții din România.

Până data viitoare,
echipa CODECS