Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Top 4 modificari in PMBoK ® Guide versiunea 6

26 Ianuarie 2018
    

Noul standard – PMBoK® Guide, versiunea 6 produs de PMI (Project Management Institute) USA va fi folosit ca baza pentru examenul PMP® incepand cu data de 26 martie 2018.
Incepanad cu aceasta editie a ghidului, PMI a introdus o serie de noutati atat din punct de vedere tehnic, cat si strategic. Din punct de vedere strategic, au dat publicitatii in acelasi moment odata cu Ghidul PMBoK® si un Ghid Agile, care va fi folosit de catre candidatii care doresc certificarea PMI-ACP®. Aceasta probabil ca va conduce la o marire a numarului de candidati care opteaza pentru fiecare dintre cele 2 certificari.
In cadrul acestui articol ne vom limita la PMBoK® Guide si la schimbarile principale comparativ cu editia anterioara.

Iata unele dintre aceste schimbari:
1. Numarul de procese descrise in PMBoK® versiunea 6 creste de la 47 la 49. Desi aparent aceasta inseamna ca au fost adaugate 2 procese, de fapt unul a fost eliminat, iar 3 au fost adaugate:
  • Close Procurements a fost eliminat, elementele sale fiind incorporate intr-un proces existent (Close Project or Phase), in acelasi Process Group (Closing)
  • A fost adaugat procesul Manage Project Knowledge, motivul principal fiind necesitatea unei mai mari discipline legata de crearea unor “Lessons learned” (documente, cunostinte sau imagini) nu doar la sfarsitul proiectelor, ci si in timpul acestora. Veti vedea ca acest proces este inclus in Executing Process Group.
  • A fost adaugat procesul Control Resources. Este o consecinta a faptului ca Knowledge Area Human Resource a fost redenumita si usor modificata pentru a include elemente pentru toate resursele din proiect, nu doar cele umane.
  • A fost introdus procesul “Implement Risk Responses” in Executing Process Group, care exista doar implicit in versiunea anterioara, ca o consecinta a unor alte procese existente precum “Plan Risk Responses”

2. PMBoK®Guide versiunea 6 este mai precis atunci cand refera Process Documents sau Project Document Updates, in sensul ca da exemple de documente care intra sub aceasta umbrela in cadrul proceselor respective.

3. Pentru a evidentia importanta persoanei care conduce un proiect, un capitol nou a fost creat “The Role of Project Manager”.

4. Pentru a se alinia cu tendintele din managementul de proiect modern, o alta schimbare care eu personal presupun ca se va intampla in timpul examenelor incepand cu 26 martie, este cresterea numarului de intrebari referitoare la metode Agile. Veti vedea ca o anexa a fost dedicata tipurilor de medii de proiect (Anexa X3); in plus, cuvantul “Agile” se gaseste in cuprinsul actualului standard de un numar de 78 de ori fata de doar 9 aparitii in editia 5!

Pentru detalii suplimentare, puteti consulta site-ul official www.pmi.org, sectiunea Certifications.

Vrei sa auzi mai multe despre aceste schimbari sau esti interesat de certificarea PMP®? Da-ne un telefon la 021.252.51.82 sau scrie-ne un mail la training@codecs.ro

Workshop gratuit : Lectii de management de proiect | Noutatile aduse de PMBoK®Guide Editia 6: Formular de inscriere

Cursul Project Management Professional PMP Exam Preparation adaptat perfect la noua versiune : 17-18 & 24-25 martie 2018

Autor: Marian Oprea, PMP®, PMI-PBA®, CBAP®, ITIL

Traininguri intensive de pregatire a examenelor ce certificare PMI®:
PMP® - Project Management Professional
CAPM® - Certified Associate in Project Management
PMI-ACP® - AGILE Certified Practitioner

Exam Preparation | www.codecs.ro