Afla toate noutatile!
Aboneaza-te la newsletter!

Adresa e-mail
dezabonare

Beneficiile unei certificari Lean Six Sigma

28 Februarie 2018
    

Ce este Lean Six Sigma?

Six Sigma reprezinta un set de tehnici și instrumente pentru optimizarea proceselor dintr-o organizatie Dezvoltat inițial în 1986, Six Sigma a devenit un fenomen global in companii din întreaga lume, folosind tehnicile sale de îmbunătățire a eficienței, sporind în același timp economiile și profitul.
Metodologia Lean este similară cu Six Sigma, si cauta obtinerea eficienței maxime în toate operațiile. În timp ce Six Sigma se concentrează pe eliminarea variațiilor în cadrul proceselor, metodologia Lean se concentrează pe identificarea pașilor inutili care consumă timp și resurse. Lean se referă la viteză, eficiență și eliminarea deșeurilor dintr-un proces.
Împreună, aceste două componente oferă o metodologie robustă și relevantă care este cautata pe piata, indiferent ca vorbim de industrie, finanțe, servicii, IT asistență medicală, etc. Unele dintre beneficiile organizaționale ale acestei metodologii combinate Lean Six Sigma includ reducerea costurilor, îmbunătățirea productivității, creșterea veniturilor și satisfacția clienților.

De ce să obțineti certificarea Lean Six Sigma?

Certificarea Lean Six Sigma este o modalitate puternică de a vă sublinia abilitățile de Lider în organizația dvs. în timp ce transformați procesele de afaceri.
Lean Six Sigma este un excelent instrument de leadership care oferă abilități analitice, de proces valoroase, recunoscute international.
Certificarea Lean Six Sigma vă poate oferi un avantaj față de competiție și este indiscutabil, un plus de valoare pentru CV-ul dvs. Parcurgand programul, veți beneficia, de asemenea, de soluții valoroase de rezolvare a problemelor, precum și coaching managerial pliat pe situatiile cu care va confruntati.

Cine poate beneficia de certificarea Lean Six Sigma?

Iată câteva exemple de pozitii care ar putea beneficia de certificarea Lean Six Sigma:
  • Supervizor sau lider de echipă
  • Manager, Senior Manager sau Director General
  • Manager de Proiect
  • Business Analist
  • Business Process Manager
  • Manager de imbunatatire continuă
  • Manager de Asigurarea Calitatii

Ce certificare Lean Six Sigma Belt vi se potriveste ?

Cele trei nivele de certificare Six Sigma sunt: Yellow Belt, Green Belt, Black Belt. Nu este necesar să obțineți certificarea în toate cele trei nivele. Recomandarea noastra este de selecta nivelul care este cel mai relevant pentru obiectivele dvs.in carieră.
Certificarea Yellow Belt este o modalitate grozava de a învăța elementele de bază ale Lean Six Sigma. Este ideala pentru cei care conduc proiecte de îmbunătățire one time, sau fac parte dintr-o astfel de echipa in care efortul lor se rezuma doar la acel proiect.
Certificarea Green Belt este ideală pentru cei care fac parte dintr-o echipă de management Lean Six Sigma și asistă la colectarea și analiza sau gestionarea proiectelor de optimizare a proceselor. Certificarea Green Belt vă va permite să aplicați cu ușurință principiile Lean Six Sigma.
Certificarea Black Belt este concepută pentru liderii de echipă care gestionează proiecte complexe de imbunatatire și rezolvare a problemelor. La nivelul Black Belt, veți avea o înțelegere aprofundată a tuturor aspectelor legate de metodologia Lean Six Sigma.

Cum incepeti pregatirea Lean Six Sigma ?

La CODECS, oferim cursuri pentru certificările Lean Six Sigma Yellow Belt, Green Belt și Black Belt dar si cursuri dedicate unor departamente specifice (de ex: Lean Six Sigma pentru HR, Lean Six Sigma pentru Financiar). CODECS este ATO IASSC din 2014, ceea ce înseamnă că certificările Lean Six Sigma oferite de noi sunt recunoscute la nivel global în orice domeniu de activitate sau industrie. Cursurile noastre de formare au loc in regim open (organizate in general in weekend astfel incat sa nu va afecteze programul de lucru) sau in regim corporate (care pot fi organizate atat in weekend cat si in cursul saptamanii). De asemenea, participantii au acces, printr-o platforma web dedicata, la resurse de studiu individual, la exemplificari practice, tutoriale și îndrumări online din partea trainerului. Depunem tot efortul astfel incat dumneavoastra sa aveti o experienta frumoasa, utila si nu in ultimul rand sa fiti bine pregatit/a la exemenul de certificare.

Aplicati acum pentru pregatirea Lean Six Sigma!

Daca aveti întrebări, consultanții nostri sunt bucuroși să vă asiste sau să vă sfătuiască cu privire la cel mai adecvat curs de urmat. Contactați-ne prin telefon sau prin e-mail la Tel: 021 252 51 82/3/4 sau pe adresa sales@codecs.ro.